Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Zeci de bicicliști prezenți sâmbătă la „Marșul bicicliștilor dejeni” – FOTO

Publicat acum

pe

Prima ediție a „Marșului bicicliștilor dejeni” s-a dovedit a fi un real succes. Zeci de bicicliști au pedalat și totodată au tras un semnal de alarmă locuitorilor municipiului Dej, dar și autorităților, asupra necesității utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare.

Evenimentul a debutat ieri după-amiază, la ora 18, în Piața Bobâlna și, în ciuda temperaturilor ridicate, au răspuns prezent aproximativ 50 de bicicliști.

După o scurtă prezentare a traseului și după câteva schimburi de idei, cu toții au pornit în marș pe străzile orașului. Bicicliștii au stăbătut  zona centrală a orașului, dar și o parte din cartierul Dealul Florilor.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii au dorit să amintească autorităților locale și publicului larg că există o nevoie acută de promovare a utilizării bicicletei ca alternativă la transportul automobilistic în municipiul Dej, bicicleta fiind o bună soluție în deplasarea urbana zilnică, alături de transportul în comun.

Totodată, organizatorii au dorit să atragă atenția bicicliștilor că e nevoie de o conduită legală și civilizată în trafic. De asemenea, aceștia au încercat să aducă în atenția tuturor participanților la trafic de existența bicicliștilor.

Evenimentul, organizat de „Dejul Pedalează”, s-a bucurat de un real succes, iar organizatorii de gândesc deja la cea de-a doua ediție. După finalizarea marșului, cu toții s-au oprit la o terasă pentru o binemeritată hidratare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER