Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Vară plină pentru cercetașii dejeni! Ce activități mai au planificate

Publicat acum

pe

1800 de tineri Schimbă Perspectiva! la RoJAM 2.0 17 – cea de-a șasea jamboree națională a Cercetașilor României sub Înaltul Patronaj al Președinției României

Timp de 10 zile, în perioada 4 -15 august 2017 , 1 800 de tineri din toate colțurile țării, dar și din afară acesteia își vor constui un oraș propriu în mijlocul naturii, la Crisian, în județul Brașov.

Prin cele 200 de activități organizate, RoJAM2.0 17 își propune să creeze un program orientat spre stimularea educației pentru știință și tehnologie, identificarea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească.

Din Dej vor participa la acest eveniment 10 persoane, atât în staff cât și ca participanți. „Mulțumim pe această cale sponsorului nostru Trespass România”, spun cercetașii.

Mainstreaming Diversity and Inclusion, Bosnia și Herzegovina

În perioada 13-16 iulie 2017, Marton Adrian a participat la stagiul de formare (Formare de formatori) Mainstreaming Diversity and Inclusion în Bosnia și Herzegovina, împreună cu alți trei cercetași români.

Scopul proiectului a fost de a integra și dezvolta activități de diversitatea și incluziune socială în cadrul celor 6 organizații balcanice (România, Bosnia și Herzegovina, Croatia, Macedonia, Muntenegru și Serbia), folosind ca model bunele practici ale certceașilor din Belgia și Luxemburg.

Această colaborare a apărut în urma campaniei “Scouting Without Barriers”, implementată de Regiunea Europeană în ultimul trimestru, organizațiile partenere dorind să continue dezvoltarea acestei direcții, fiind recunoscută nevoia  de a fi mai deschise, inclusive și de a oferi un mediu sigur tuturor.

Cupa Izvoarelor 2017

În perioada 22-25 iunie 2017, un grup de cercetași dejeni a participat la Cupa Izvoarelor ediția a XX-a care s-a desfașurat în Bărbătești, județul Vâlcea și a reunite peste 400 de persoane. „Mulțumim pe această cale sponsorului nostru Trespass România”, spun cercetașii dejeni.

Campul de vară al Temerarilor 2017

În perioada 24-31 august, temerarii dejeni însoțiti de către adulți vor campa în Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud. Aici vor desfășura timp de 8 zile activități sociale, de aventură, creație și cultură,științifice, de leadership. Cercetașii dejeni vor urmări atingerea tuturor ariilor de dezvoltare individuală: fizică, intelectuală, socială, afectivă, spirituală şi a caracterului.

Activitatea se va desfășura în Dej (pregătire și evaluare) și în Lunca Ilvei (implementare).

Comunitatea locală din zonă prin Primăria comunei Lunca Ilvei, Ocolul Silvic Valea Ilvei, Eliezer Prod Lunca Ilvei și Casa Alexandra se implică în realizarea acestui eveniment sprijinindu-i pe cercetași cu cele necesare.

Activitatea beneficiază de finanțare din partea Consiliului Local Dej prin proiectul „Cercetași implicați și dedicați comunității!”, Primăriei Dej, dar și a sponsorului Trespass România.

Evadare în Parc 2017

În septembrie pregătim pentru dejeni evenimentul Evadare în Parc, eveniment binecunoscut de către dejeni și dedicate în special tinerilor.

Sperăm să va oferim activități de neuitat și să ne adunăm în număr cât mai mare”, transmit cercetașii dejeni.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER