Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Ziua Părinților de Îngeri va fi marcată astăzi diferit față de anii precedenți!

Publicat acum

pe

Începând din acest an, Organizația E.M.M.A. va comemora copiii plecați la Cer, pe 1 iunie, în aceeași zi în care sunt sărbătoriți copiii de pe pamânt.

Anul acesta, se vor înalța baloane pe parcursul zilei, fiecare de unde vrea… într-un cadru intim. Le-am rugat pe mămici sa îmi trimita pozele să pot face un colaj cu baloanele din Dej”, a declarat Monica Suian Mureșan, voluntar E.M.M.A.

Ziua Părinților de Îngeri (ZPI) – va fi celebrată într-o altă zi și într-un alt mod decât în ultimii 10 ani. Și anume, se va desfășura pe sistemul adoptat anul trecut pentru Valul de Lumina, adică:

Cine dorește să se alăture acestui eveniment, fie că este părinte îndoliat sau susținător, acolo unde se va afla în acea zi, împreună cu alți membri ai familiei sau cu câțiva prieteni, va înălța unul sau mai multe baloane cu heliu, fie că va fi din curtea casei, în parc, la munte sau la mare. Important este să facă acest lucru pe 1 iunie!

Nici ora lansării baloanelor nu va mai fi una fixă, pentru că este prea complicat de respectat de toata lumea și, oricum, cred ca este chiar mai bine dacă, de-a lungul întregii zile, se vor înălța baloane de peste tot.

Speranța mea este ca această idee să fie îmbrățișată de cât mai mulți oameni care pe 1 iunie, să înalțe baloane și să apară pe rețelele de socializare multe, multe imagini cu baloanele colorate, zburând spre cer… Se pot pune chiar și imagini virtuale! Scopul este ca părinții îndoliați să simtă spiritul de solidaritate al celor care le sunt alături, dar nu știu cum să le arate acest lucru.

Am ales să celebrăm acest evenimet în data de 1 IUNIE în primul rând pentru că a fost declarată zi liberă când, în principiu, poate participa toată lumea. Apoi, nemaifiind un eveniment public, separat și de mare amploare, copiii din Ceruri pot fi celebrați, împreună cu copiii de pe pământ”, transmite Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A..

Pe 9 martie 2008 a avut loc prima ediție a acestui eveniment de comemorare – primul de acest gen, organizat vreodată în Romania – numit atunci „Ziua Mamelor de Ingeri”. Evenimentul a avut loc concomitent în București,
Baia Mare, Târgu Jiu, Timișoara, Arad, Tulcea și a fost o zi în care mame, tați, frați, surori, bunici de îngeri și prieteni ai acestora s-au întâlnit, au aprins lumânări, au rostit o rugăciune și au ridicat la cer baloane colorate pe care au scris numele îngerașilor lor și dedicații pentru aceștia.

De atunci, timp de 10 ani, evenimentul a avut loc în fiecare an, numărul orașelor organizatoare, crescând de la un an la altul. „Recordul” a fost în 2012 când s-a organizat în 22 de orașe!

Datorita amplorii sale, Ziua Părinților de Îngeri poate fi considerat cel mai mare eveniment de comemorare din lume.

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizație neguvernamentală non-profit și neafiliată politic sau religios a cărei activitate se desfășoară pe bază de voluntariat și care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil.

E.M.M.A. este prima și singura asociație din România care vine în ajutorul părinților îndoliați.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER