Conectează-te cu noi

Administraţie

Dejeanul Marius Mânzat, noul președinte al Consiliului Județean Cluj. Mihai Seplecan, DEMIS

Publicat acum

pe

marius manzat

Dejeanul Marius Mânzat a fost ales astăzi președinte al Consiliului Județean Cluj, după ce Mihai Seplecan a fost debarcat din fruntea județului.

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, pe ordinea de zi fiind inclus și proiectul de demitere a lui Mihai Seplecan din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Din cei 36 de consilieri, la ședința de astăzi au fost prezenți doar 29, suficient pentru ca proiectul să treacă, în acest caz fiind necesare doar 24 de voturi pentru a-l demite.

Mihai Seplecan a încercat, pentru aproximativ 40 de minute, să-i înduplece pe cei din sală să nu voteze pentru schimbarea lui din fruntea județului, motivând că acest lucru nu poate fi făcut în cadrul unei ședințe extraordinare. De altfel, Simona Gaci, secretarul general al județului Cluj, a avertizat că această procedură nu poate fi realizată în cadrul unei ședințe extraordinare, afirmând totodată că va acorda aviz negativ.

În jurul orei 16:00 s-a demarat procedura de demitere a lui Mihai Seplecan, aceasta realizându-se prin vot secret, fiecare consilier votând în cabina de vot amplasată în sală.

După terminarea procedurii de vot, s-a trecut la numărarea voturilor, 25 de consilieri (din cei 29 prezenți) votând pentru schimbarea lui, cu un vot mai mult decât era necesar.

Imediat după vacantarea postului, consilierii au introdus pe ordinea de zi un proiect pentru alegerea unui nou președinte. Liberalii l-au propus pe dejeanul Marius Mânzat la șefia județului și s-a trecut rapid la vot. Din păcate pentru aceștia, Marius Mânzat nu a reușit să obțină suficiente voturi pentru a fi numit președinte, obținând doar 18 voturi din 19 necesare.

Aleșii județeni au purtat negocieri intense pentru organizarea unei noi ședințe extraordinare, tot azi, pentru o nouă rundă de alegeri. Și de această dată liberalii l-au numit tot pe Marius Mânzat candidat la șefia județului, acesta obținând, în cele din urmă, 20 de voturi ”pentru”. Imediat după încheierea scrutinului Marius Mânzat a depus jurământul, devenind astfel noul președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Împreună sper să rezolvăm multe din situaţiile pentru judeţ. Chiar dacă lucrurile au început mai greu din toată inima sper ca lucrările să meargă bine în continuare”, a declarat dejeanul Marius Mânzat, imediat după jurământ, potrivit monitorulcj.ro.

Cel mai probabil, Mihai Seplecan va contesta în instanță modul în care a fost demis din fotoliul de președinte al județului, acest lucru neputând fi realizat în cadrul unei ședințe extraordinare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER