Conectează-te cu noi

Politic

Dejeanul Marius Mînzat – case, mașini și avere. Cât câștigă consilierul județean?

Publicat acum

pe

marius-manzatDej24.ro continuă seria dezvăluirilor privind averea candidaților la alegerile parlamentare din acest an. Astăzi ne-am îndreptat atenția spre liberalul Marius Mînzat, unul dintre cei care vă cer votul pe 11 decembrie. Nu vom vorbi despre promisiuni și proiecte, ci doar despre averea declarată de consilierul județean.

După ce în primul episod din această serie v-am prezentat averea social-democratului Cornel Itu, astăzi a venit rândul dejeanului Marius Dorel Mînzat, candidat din partea PNL pentru un fotoliu de deputat, la alegerile parlamentare. Conform declarației sale de avere, completată la data de 18 octombrie 2016, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj și actual consilier județean are trecut pe numele său trei mașini: un Hyundai GKG, fabricat în anul 2007, un Mercedes Benz, fabricat în 2008 și un alt autoturism, marca Suzuki, fabricat în anul 2005.

Din cei 119.771 lei/an, cât a câștigat din funcțiile de consilier județean, președinte al Consiliului Județean Cluj sau director tehnic la Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa Cluj, acesta a reușit să pună „la saltea” 124.088 lei, într-un cont deschis la Banca Transilvania.

La un calcul simplu aflăm că prim-vicepreședintele PNL Cluj a avut un venit lunar de aproape 10.000 de lei.

Chiar și așa, din ultima declarație de avere a candidatului dejean Marius Mînzat aflăm că acesta nu are în proprietate niciun teren și nicio clădire. În schimb, soția sa deține patru terenuri intravilane în Dej, dintre care două obținute prin succesiune (cotă 1/2), un teren intravilan în municipiul Cluj-Napoca, cumpărat în anul 2008 și un hectar de teren forestier în localitatea Corabia, obținut prin succesiune (cotă 1/2).

Soția liberalului mai deține o casă în Dej, construită în anul 2001, încă un imobil tot în Dej, obținut prin succesiune (cotă 1/2) și o altă casă în Cluj-Napoca, cumpărată în anul 2008.

La capitolul active financiare, soția dejeanului deține două depozite bancare în valoare totală de 83.000 de lei, deschise la Banca Transilvania și BCR. Conform declarației de avere, aceasta a câștigat din funcția de magistrat aproape 16.800 de lei/lună.

Pe lângă funcțiile de consilier județean, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, director tehnic la Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa Cluj sau prim-vicepreședinte PNL Cluj, Marius Mînzat mai deține și calitatea de asociat în cadrul Palace Impex SRL (CAEN – Baruri și alte activități de servire a băuturilor) și Paliman Prodexim SRL (CAEN – Fabricarea articolelor din fire metalice/fabricarea de lanţuri si arcuri), ambele cu sediul social în municipiul Dej.

Din declarația de interese semnată de Mînzat mai aflăm că acesta face parte și din cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Someș Dej, având calitatea de membru.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER