Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Delegație suedeză la CJ Cluj. A participat și primarul din Gherla, Marius Sabo – FOTO

Publicat acum

pe

delegatie CJ Cluj Gherla primar Marius Sabo (1)

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan a primit ieri vizita unei delegaţii suedeze din Blekinge, judeţ cu care Clujul este înfrăţit. La întâlnire a participat și primarul din Gherla, Marius Sabo.

Delegaţia suedeză condusă de către Roger Fredriksson, primarul oraşului Ronneby, a fost însoţită de Excelenţa Sa, Olivia Costea, Consul onorific al României în Sölvesborg. În contextul în care vizita în judeţul este prilejuită de înfrăţirea oraşului Ronneby cu municipiul Gherla precum şi de dorinţa de intensificare a cooperării bilaterale, la întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Cluj au participat şi primarul municipiului Gherla, Marius Sabo, reprezentanţi ai Grupului de Acţiune Locală Someş Transilvan precum şi consilierul judeţean Marius Bălaj, responsabil pentru o serie de iniţiative şi proiecte de colaborare în relaţia cu partenerii suedezi.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a făcut oaspeţilor suedezi o prezentare a judeţului Cluj şi a Consiliului Judeţean, subliniind necesitatea dezvoltării relaţiilor de cooperare în domeniile de interes reciproc. În acest sens, Mihai Seplecan a prezentat potenţialul economic al judeţului, subliniind punctele forte care îl fac extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori. Totodată, preşedintele forului administrativ judeţean a prezentat principalele proiecte aflate în derulare la nivel judeţean, o atenţie aparte fiind acordată celor care vizează extinderea parcurilor industriale TETAROM, dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, proiecte menite să contribuie la dezvoltarea economico-socială a judeţului şi la creşterea gradului de atractivitate a acestuia din punct de vedere investiţional. Nu în ultimul rând, un subiect de maxim interes în cadrul discuţiilor l-au reprezentat politicile sociale, modelele de bune practici referitoare la integrarea unor categorii dezavantajate de cetăţeni reprezentând o preocupare majoră pentru ambele părţi.

Întâlnirea de astăzi marchează un pas în plus în procesul de materializare a protocolului de colaborare încheiat cu partea suedeză acum trei ani, prin intermediul unor proiecte în domeniile de interes reciproc. În condiţiile în care Suedia reprezintă una dintre cele mai prospere şi avansate ţări ale Europei, expertiza partenerilor noştri ne va fi de mare ajutor, atât în domeniul dezvoltării economice şi a turismului, cât şi al asistenţei sociale, accesării de fonduri europene dar şi în multe alte domenii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Reamintim faptul că, în luna septembrie 2012, între judeţul Cluj din România şi judeţul Blekinge din Suedia a fost semnat un Protocol de Cooperare pe perioadă nedeterminată. Conceput în cadrul politicii de cooperare menite să întărească relaţiile economice, sociale şi culturale dintre România şi Suedia, protocolul vizează, în principal, intensificarea colaborării româno-suedeze la nivelul autorităţilor locale, al mediilor de afaceri, al instituţiilor de învăţământ şi al altor instituţii şi organizaţii interesate din cele două judeţe.

În acest sens, cele două judeţe vor avea ca obiective crearea condiţiilor pentru colaborare în domeniile economic, cultural, turistic, social, medical, efectuarea de schimburi de experienţă între unităţile de învăţământ din cele două judeţe precum şi schimburi de experienţă şi bune practici în domeniul administraţiei publice, în general, şi al întocmirii de proiecte şi accesării fondurilor europene, în special.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER