Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

„NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ALCOOL” sărbătorită prin muncă de polițiștii clujeni

Publicat acum

pe

razie politie noapte

Începând din anul 1995, la nivel european, în a treia săptămână a lunii octombrie, se desfăşoară evenimentul NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ALCOOL, în cadrul căruia sunt incluse 28 ţări, printre care, pentru a opta oară, şi România.

De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau iau virajele periculos, astfel punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Rutiere, acţiunile de impunere a legii fiind completate cu activităţi preventiv-educative în rândul conducătorilor de autovehicule, pentru preîntâmpinarea unor asemenea evenimente nedorite.

În acest context, în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2015, poliţiştii clujeni au acționat în scopul descurajării conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Au fost organizate acțiuni pe raza întregului județ, polițiștii rutieri urmărind prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost verificați peste 150 de conducători auto, aceștia fiind informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool. În cadrul acțiunii, au fost constatate contravenții la regimul rutier, precum și infracțiuni. De exemplu, doar pe raza municipiului Cluj-Napoca, au fost depistați trei conducători auto sub influența alcoolului. Aceștia au fost sancționați contravențional conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere le-a fost reținut.

De asemenea, polițiștii rutieri au fost nevoiți să întocmească trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

De exemplu, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au identificat un conducător auto sub influența alcoolului. Bărbatul de 47 de ani, din județul Mureș, a fost depistat conducând pe strada Calea Turzii din municipiu.

Un alt conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a fost identificat de polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Câmpia Turzii. Bărbatul de 53 de ani, din comuna Tritenii de Jos, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu două autovehicule parcate.

Polițiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER