Conectează-te cu noi

Naţional

Demisiile miniştrilor, pe masa premierului. Sorin Grindeanu are la dispoziţie 15 zile să le transmită preşedintelui

Publicat acum

pe

Demisiile miniştrilor au ajuns, joi, la cabinetul premierului Sorin Grindeanu, care are la dispoziţie 15 zile să ia act şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului urmând să semneze decretele de revocare, potrivit Mediafax.

Demisiile au ajuns la cabinetul premierului joi, în jurul prânzului„, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit articolului 6 al Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Anterior, surse oficiale au precizat că demisiile miniştrilor au ajuns joi la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu.

Demisiile miniştrilor au ajuns joi la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu. O parte dintre miniştri si-au ridcat exemplarul cu numărul de înregistrare„, au precizat sursele citate.

Demisiile devin efective doar dupa ce preşedintele Iohannis semnează decretele de revocare din funcţie.

Carmen Dan, a declarat, joi, că demisiile miniştrilor au ajuns la Secretariatul General al Guvernului şi că, din ce a înţeles, nu toţi miniştrii au demisionat, precizând că „premierul la momentul acesta este singur”.

Mi-am dat demisia ieri, eu şi cred că mulţi alţi colegi ai mei, am înţeles că nu toţi, ieri când am fost chemaţi la CEx. (…) Premierul la momentul ăsta este singur, miniştrii şi colegii noştri sunt…(…) Eu cred că s-au înregistrat demisiile, nu ştiu, nu am această confirmare. Demisiile noastre au ajuns la Secretarul General al Guvernului. Cred că de aseară. Atât cât suntem unde suntem, continuăm să ne facem treaba limitându-ne la a face doar acele acte de administrare„, a declarat ministrul demisionar al Afacerilor Interne.

Carmen Dan a reiterat ideea potrivit căreia nu i s-a propus funcţia de premier.

Eu îndrăznesc să cred că am fost şi încă sunt un ministru de Interne bun„, a completat Dan.

Tudorel Toader a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că şi-a depus demisia din demnitatea de ministru al Justiţiei, din solidaritate cu membrii Guvernului.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER