Conectează-te cu noi

Naţional

Final de mandat pentru Cabinetul Grindeanu. Toţi miniştrii PSD şi ALDE şi-au dat DEMISIA

Publicat acum

pe

Consiliul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri, 14 iunie, că actualul Guvern a avut rezultate slabe şi a decis să retragă sprijinul politic pentru toţi membrii săi, scrie radiocluj.ro.

Conform preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, coaliţia PSD – ALDE este pregătită să prezinte o nouă propunere de Guvern.

Continuarea guvernării în actuala stare, riscă, în trei luni, să transforme programul de guvernare într-un document aproape imposibil de pus în practică, a declarat Liviu Dragnea la ieşirea de la întrunirea pesediştilor.
Miniştrii cabinetului Grindeanu şi-au depus aseară demisia înaintea începerii consiliului, conform liderului Dragnea. Premierul însă spune că demisiile intră în vigoare doar după ce sunt trimise de primul ministru către Administraţia

Conducerea coaliţiei de guvernare va trimite joi, 15 iunie, o scrisoare preşedintelui Iohannis, pentru a-l anunţa că a retras sprijinul politic al Cabinetului Grindeanu.

Sorin Grindeanu refuză să îşi dea demisia din funcţia de premier

Acesta vrea să plece de la Palatul Victoria doar când preşedintele Klaus Iohannis va numi un al premier din partea PSD.

Premierul a declarat aseară că în cursul zilei de ieri i s-a propus şefia mai multor instituţii de stat, pentru a renunţa la cea de prim ministru.

Sorin Grindeanu a părăsit aseară şedinţa Consiliului Executiv al PSD, în timpul analizei activităţii Guvernului.

Sorin Grindeanu a spus în şedinţa liderilor PSD că, în cei 20 de ani de când este membru social-democrat, nu s-a confruntat niciodată cu o asemenea campanie agresivă împotriva sa din partea unor colegi de partid.

Potrivit propriei sale evaluări, din cele 97 de măsuri care ar fi trebuit îndeplinite până în prezent, doar 9 nu au fost realizate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea însă că 60% din măsurile care ar fi trebuit luate nu s-au realizat.

Grindeanu i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din calitatea de preşedinte al partidului, pe motiv că liderul PSD a numit toţi miniştrii din actualul cabinet.

În urma situaţiei de miercuri seară, reacţiile nu au întârziat să apară

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, afirmă că PSD nu merită să guverneze, susţinând că acest partid pune România într-o situaţie ‘jenantă’. El consideră că Liviu Dragnea a numit un premier pe care îl dă jos, deoarece nu este suficient de docil.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, consideră că tot ce a construit în plan extern preşedintele Iohannis este distrus în aceste zile de Liviu Dragnea. „Prin OUG 13 şi debarcarea propriului Guvern în şase luni de zile, PSD a arătat ce poate să facă pentru România”, a declarat Turcan.

Vicepreşedintele USR, Vlad Alexandrescu, a declarat că „răsturnarea Guvernului Grindeanu demonstrează că PSD este un partid incapabil să exercite guvernarea chiar şi atunci când se bucură de o largă majoritate parlamentară”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, scrie într-o postare pe pagina sa de socializare că se pare că dintre toţi miniştrii guvernului, numai premierul nu ştia că semestrial se face o evaluare a implementării programului de guvernare. Doar el credea că e pe viaţă în scaunul acela.

 

Sursa – radiocluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER