Conectează-te cu noi

Administraţie

Demolarea blocului V03 din Dej, una dintre prioritățile municipalității în acest an

Publicat acum

pe

Bloc V03 Dej constructie demolare (2)

Situaţia blocului V03 de pe strada Crângului din Dej este unul din obiectivele care se doresc a fi rezolvate de municipalitate în acest an, pentru ca spaţiul să îşi recâştige utilitatea şi estetica şi să fie construit un supermarket.

Așa cum Dej24.ro anunța, în exclusivitate, la sfârșitul săptămânii trecute, blocul V03, o construcție începută cu mai bine de 30 de ani în urmă și care încă zace nefinalizată în cartierul Dealul Florilor din Dej, va fi demolat în următoarea perioadă, în locul său urmând a se ridica un nou supermarket.

În urma demersurilor întreprinse de municipalitate la Ministerul Afacerilor Interne, instituţie care a investit în construirea blocului, în urmă cu aproximativ 30 de ani, singura soluţie pentru rezolvarea problemei pare a fi despăgubirea cu sumele investite a Ministerului de Interne şi a celor două firme care au cumpărat spaţii în cadrul obiectivului.

În acest sens, Morar Costan, primarul municipiului Dej, a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de Consiliu de vineri, 29 ianuarie. În cadrul proiectului este prevăzută vânzarea prin licitaţie a blocului şi a suprafeţei aferente de 2500 metri pătraţi. Din suma încasată în urma licitaţiei, Primăria Dej, va achita Ministerului de Interne suma investită, respectiv 1.475.870 lei şi suma de 100.000 lei celor care au cumpărat spaţii, Any Prodcom şi Loteria Română.

Ulterior vânzării, spaţiul va fi utilizat pentru construirea unui supermarket cu locuri de parcare.

Situaţia blocului V03, este una care trebuie neapărat rezolvată şi mă bucur că după numeroasele solicitări şi intervenţii la Bucureşti, am găsit posibilitatea să fie rezolvată în sfârşit. Soluţia pe care am avansat-o prin proiectul de hotărâre, este singura variantă pe care o putem pune în practică, mai ales că avem investitori interesaţi pentru a investi în locaţie. Blocul şi terenul se vor scoate la licitaţie, cei care au investit îşi vor recupera banii, Primăria Dej nu va pierde nimic, iar ulterior blocul va fi demolat urmând a se construi un supermarket, atât de dorit de dejeni, care va oferi locuri de parcare suficiente, locuri de muncă, bani în plus la impozitele şi taxele locale şi evident o imagine frumoasă zonei. Rezolvarea acestei probleme este una din priorităţile mele, tocmai de aceea o supun atenţiei consilierilor locali în prima şedinţă din acest an, pentru a demara cât mai repede toate procedurile necesare, astfel încât acea structură inestetică să dispară şi locul ei să fie luat de un supermarket”, a afirmat primarul Morar Costan, într-un comunicat de presă.

Vezi declarația dată, în exclusivitate pentru Dej24.ro, de edilul municipiului Dej

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Blocul V03 din Dej va fi ISTORIE. În locul lui se va construi un SUPERMARKET – FOTO/VIDEO

Reclamă
5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER