Conectează-te cu noi

Administraţie

EXCLUSIV. Blocul V03 din Dej va fi ISTORIE. În locul lui se va construi un SUPERMARKET – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Bloc V03 Dej constructie demolare (4)

Blocul V03, o construcție începută cu mai bine de 30 de ani în urmă și care încă zace nefinalizată în cartierul Dealul Florilor din Dej, va fi demolat în următoarea perioadă, în locul său urmând a se ridica un nou supermarket.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a vorbit astăzi, în exclusivitate pentru Dej24.ro, despre planurile de construire a unui nou supermarket în Dej. Acesta ne-a dezvăluit că există deja doi posibili investitori pe suprafața de teren aferentă blocului V03.

Edilul a afirmat că blocul V03 va fi demolat, iar în locul său va fi construit un supermarket care va oferi noi locuri de muncă dejenilor și, prin această investiție, se vor colecta și sume de bani – prin taxe și impozite – la bugetul local. În ceea ce privește infrastructura din zonă, Morar Costan liniștește dejenii promițând că numărul de parcări o să fie adaptat la construcția respectivă, iar în zonă nu se vor produce ambuteiaje.

„Acum sigur vă pot spune că în locația blocului V03, de pe Dealul Florilor, se va construi un supermarket pentru că sunt două firme interesate. În acest context, eu am venit în fața Consiliului Local, în ședința de săptămâna viitoare, și am supus vânzării terenului de 2500 de metri pătrați și a blocului respectiv. Este evident că din cele două firme, una cu siguranță va investi.

În investiția care se va face, în primul și în primul rând, eu doresc să recuperez suma care trebuie să o plătesc Ministerului de Interne, aproximativ 1.450.000 lei, și pe un proprietar pe care trebuie să-l despăgubim, care a cumpărat în urmă cu 10 ani de zile parterul, cu aproximativ 70.000 de lei.

Doresc ca prin vânzarea terenului și a blocului respectiv, care oricum este foarte foarte vechi de peste 30 de ani, să recuperez sumele în așa fel încât Primăria să nu piardă nimic și în acea zonă să se construiască un supermarket, care va oferi pe de-o parte locuri de muncă și pe de altă parte vom percepe impozite și taxe suplimentare (…).

Vreau să vă spun că numărul de parcări o să fie adaptat la construcția respectivă și la zona respectivă”, a declarat pentru Dej24.ro primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Întrebat despre durata lucrărilor la acest nou supermarket, edilul ne-a răspuns că ”noi o să avem ședința de CL săptămâna viitoare, vineri, pe 29 ianuarie, pe urmă o să dureze o perioadă de aproximativ o lună de zile procedurile de licitație, undeva la sfârșitul lunii martie, aprilie vom știi câștigătorul, iar ca termen (…) respectiv de când câștigă licitația – 60 de zile să demoleze blocul și 90 de zile să demareze investiția la noul supermarket, undeva în luna iunie spun eu”, ne-a mărturisit primarul din Dej.

Mai multe detalii găsiți în materialul VIDEO de mai jos.

Reclamă
5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER