Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dependenții de droguri urmau să se recupereze la Mica. Proiectul a fost sistat

Publicat acum

pe

Mica

În urmă cu 10 ani, în comuna Mica era demarat un proiect pentru dependenții de droguri din județ. Într-o veche cazarmă din localitate, Centrul Antidrog Postcura ar fi fost locul în care dependenții de droguri ar fi fost sprijiniți să se recupereze după tratamentul medical prin terapii de grup și individuale. 

”Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog se află în tratative cu conducerea Primăriei comunei Mica din judeţul Cluj pentru preluarea clădirii unei foste cazarme, aflată în prezent în proprietatea Consiliului local. În cazarmă ar urma să fie amenajat un centru pentru tratarea persoanelor dependente de droguri. Amenajarea centrului va costa circa un milion de euro. Centrul va putea adăposti 40 de pacienţi. Cazarma are şi un teren de şapte hectare, unde ar putea fi amenajată o microfermă pentru cei care vor beneficia de terapie prin muncă. Tratarea pacienţilor va fi făcută de către cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj”, așa arată o știre de pe amosnews.ro, din august 2005.

Proiectul a fost lansat, s-au făcut parteneriate, s-a obținut locația (fosta cazarmă militară) și s-au alocat 5 milioane de lei pentru proiectul de execuție. Totul a fost însă oprit în 2010, anul în care agenția a trecut în subordinea Ministerului Administrației și Internelor, mai exact la la Inspectoratul General al Poliției Române, scrie ziardecluj.ro.

Deputatul dejean Cornel Itu a făcut mai multe interpelări, dar și demersuri pentru remedierea situației. În cel mai recent răspuns primit, în septembrie 2013, stă scris ”Comunitatea Terapeutică Mica reprezintă în continuare una dintre principalele priorități ale instituției noastre”. Totodată, Itu a primit promisiuni că Agenția Națională Antidrog caută soluții pentru deblocarea situației de la Mica.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER