Conectează-te cu noi

Politic

Deputatul dejean Cornel Itu i-a trimis o scrisoare ministrului Transporturilor. Vezi DE CE

Publicat acum

pe

Deputatul dejean Cornel Itu a declarat că i-a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Lucian Bode referitoare la terenul necesar Centrului Muzeal al Locomotivelor Dej.

”Legea privind înființarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Dej, pe care am inițiat-o cu scopul de a oferi Dejului un nou obiectiv cultural și turistic, a fost promulgată încă de anul trecut, însă nici în prezent nu a fost transferat terenul necesar pentru funcționarea acestuia. Având în vedere această situație nedorită, care trenează de prea mult timp, am adresat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, o scrisoare deschisă în care îi cer să intervină pentru soluționarea urgentă a problemei. Redau, în cele ce urmează, conținutul scrisorii:

“Către ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode

Stimate domnule ministru,

La începutul anului 2019, după publicarea în Monitorul Oficial a Legii 244/2018 de înființare a Centrului Muzeal al Locomotivelor Dej, reprezentanții CENAFER și ai Muzeului CFR București au solicitat convocarea la sediul Depoului de locomotive Dej Triaj a unei comisii din partea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA  – SR CFR Cluj și a Societății de Transport Feroviar de Marfă  SA, respectiv Depoul Dej Triaj, în vederea stabilirii de comun acord a suprafeței de teren situate în incinta și în imediata vecinatate a Depoului Dej Triaj, teren ce se află în administrarea companiei CFR SA  – SR Cluj, în vederea punerii în aplicare a Legii 244/2018, fără a fi afectată activitatea vreunei companii sau unități feroviare situate în imediata vecinatate a viitorului Centru Muzeal al Locomotivelor.

După stabilirea acestei suprafețe, CENAFER a anunțat că a fost întocmit un proces verbal prin care părțile implicate și-au dat acordul privind înființarea viitorului Centru Muzeal al Locomotivelor Dej. Procesul verbal a fost supus avizării Comisiei Tehnico-Economice din cadrul SRCF Cluj-Napoca. Din cele comunicate de CENAFER, această comisie a avizat favorabil procesul verbal. Ulterior, acest proces verbal a fost trimis în cursul lunii mai 2019 la conducerea Companiei CN CFR SA în vederea supunerii la discuții și avizare.

Am fost informat că de la acea dată nu s-a primit niciun răspuns, iar proiectul este blocat. Stimate domnule ministru, e nevoie de soluționarea cât mai urgentă a alocării terenului, pentru a putea fi dată acea hotărâre de guvern care ar permite deschiderea activității Muzeului și a funcționării acestuia ca persoană juridică. În plus, este vorba de vehicule feroviare care vor trebui aduse din diferite locații – vehicule care se degradează în ritm accelerat, deoarece nu sunt protejate.

În acest context, vă reamintesc faptul că Ministerul Transporturilor a susținut proiectul pe care l-am inițiat privind înființarea acestui obiectiv cultural și turistic, și care a devenit lege din anul 2019, și vă solicit să luați măsuri pentru urgentarea alocării terenului necesar activității Centrului Muzeal al Locomotivelor Dej”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Dorin

    2020-07-09 la 6:22:36 PM

    cand au avut ministri psd de ce nu au rezolvat problema?? acu face valuri ca nu fac astia de-acum….vin alegerile?? mai prostesc pe careva?? DA !! vor prosti pe multi ca romanul uita repede si pune botu” …sper sa nu ia voturi si sa traiasca si fara a fi parlamentar ca si-au votat pensii speciale …alooo, dl. Itu cu centura ocolitoare ai rezolvat-o?? acu ne faci sosele suspendate?? muzeu de locomotive?? si cu ce ne mai duci cu presul??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER