Conectează-te cu noi

Politic

ALEGERI LOCALE 2020 | Morar Costan: NU voi mai candida din partea PSD! ANUNȚUL edilului | Surse Dej24.ro: S-a făcut “transferul” anului!

Publicat acum

pe

ALEGERI LOCALE 2020 | Actualul primar al municipiului Dej, Morar Costan a anunțat, astăzi, că nu va mai candida din partea Partidului Social Democrat (PSD) la următoarele alegeri locale. ”Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor”, a explicat edilul, lăsând să se înțeleagă că își va încerca norocul ca și independent. Totuși, sursele Dej24.ro susțin că Morar Costan a bătut palma cu PNL și va candida din partea liberalilor pentru un nou mandat. Al patrulea!

Redăm, mai jos, anunțul primarului Morar Costan. Vezi, la sfârșitul articolului, detalii despre “transferul” anului în politica dejeană.

”𝐀𝐧𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚 𝐥𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐞𝐣 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐒𝐃. Este o decizie pe care nu am luat-o ușor, dar care a venit după o corectă și sinceră analiză atât a situației de moment, cât și a întregii raportări a structurilor de conducere PSD la persoana și activitatea mea de-a lungul timpului. În toată cariera mea, în principal de om de administrație, am crezut în valori și principii, dar uneori, cu prea multă încăpățânare, am crezut și în oameni. Ca membru al acestui partid mi-am pus toată priceperea, timpul și experiența în slujba celor care mi-au acordat încredere fără să aștept nimic în schimb, decât uneori o meritată, zic eu, apreciere, un semn de recunoștință, o prețuire a ceea ce am făcut bun pentru oameni.

De-a lungul anilor am cunoscut în PSD oameni minunați, oameni verticali, oameni modești, profesioniști. Ar fi fost poate spre binele și cred pentru sănătatea politică a acestui partid, ca măcar o parte din acești oameni, mulți și modești, să fie recunoșcuți, promovați, apreciați. Prea de multe ori meritocrația a fost substituită cu servilismul, cu interese personale și cu criterii subiective de promovare. Aceste lucruri au dăunat vieții partidului și acest lucru se simte la nivel național mai mult ca oricând. Organizația județeană Cluj se află într-o postură extrem de șubredă, culegând roadele unor politici păguboase de închidere a partidului către nou, către valoare, către oamenii performanți ai Clujului. Abordarea mea raportat la administrație, la politica pentru oameni, la corectitudine și profesionalism nu se regăsește la aceeași intensitate cu atitudinea unora din conducerea PSD, de ieri și de azi. Prea mult am fost etichetați pe nedrept, noi – membrii onești și de bună – credință purtând stigmate meritate și justificate de acțiunile și atitudinile unor lideri. De aici până la dezamăgire și lipsă de mobilizare nu a fost decât un pas.

Mă despart azi de acest trecut politic cu un sentiment de mulțumire sufletească pentru tot ce am reușit să realizez în această perioadă și să vă asigur ca interesele dejenilor și dezvoltarea Dejului sunt în continuare prioritatea acțiunilor mele. Rămân însă cu amintiri frumoase din anii petrecuți în PSD. Rămân cu amintirea atâtor întâlniri cu oameni de bună – credință, care au fost și mai există și acum în Partidul Social Democrat.

Am fost și rămân un om al proiectelor, al administrației oneste și mai puțin al politicului, al partidelor politice. Pentru mine urmează o perioadă în care voi depune tot efortul pentru continuarea lucrărilor începute și chiar finalizarea unora dintre ele. Avem multe proiecte în implementare, zone întregi în șantiere și știu că mulți dintre dumneavoastră simt din plin discofortul creat, dar în același timp ați dat dovadă și de multă răbdare și înțelegere.

Vă mulțumesc și vă asigur că toate proiectele începute vor fi și finalizate și la standardele de calitate pe care le dorim cu toții. Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor. Eu am fost și rămân al dejenilor. Am demonstrat în toți aceștia ani că sunt în slujba dumneavoastră. Am demonstrat că prin munca mea servesc interesele comunității dejene și nu interese de grup și că îmi doresc o comunitate dejeană implicată civic.

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐃𝐞𝐣𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐣𝐞𝐧𝐢. Un proiect pe termen lung, solid și asumat. Vreau să continuăm să construim Dejul pe care cu toții ni-l dorim. Un oraș și mai atractiv din punct de vedere al calității vieții și al nivelului de trai. Un oraș unde copii și nepoții noștri sunt mai feriți de pericolele unui oraș mare, unde bunicii au confortul vieții tihnite a unei localități mici dar și orașul care oferă celor tineri motive temeinice pentru a alege să își construiască o viață prosperă aici în Dej”, a anunțat, azi, Morar Costan.

Deși lasă impresia că va candida ca și independent, sursele Dej24.ro susțin că Morar Costan a bătut palma cu PNL și va candida din partea liberalilor pentru a obține cel de-al patrulea mandat. Primele “tatonări” între Morar Costan și PNL au avut loc la începutul anului, înainte de pandemie, atunci când cele două părți au purtat o primă discuție despre un potențial “transfer”.

Ulterior, PNL a încercat să “coaguleze” forțele de dreapta din Dej pentru a susține un singur candidat (comun), însă propunerea nu s-a concretizat. Acum, se pare că e o doar o chestiune de timp până când va fi făcut un anunț oficial: Morar Costan va purta eșarfa galbenă la localele din septembrie! Tot în PNL ar urma să ajungă și doi sau trei consilieri locali PSD, apropiați de actualul edil și agreați de liberali.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER