Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Destinație de weekend: Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy

Publicat acum

pe

Castelul Banffy Ziua Portilor Deschise

Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, organizează duminică, 17 aprilie 2016, în intervalul orar 10.00 – 18.00, Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy din localitatea Răscruci, strada Principală, nr. 484, comuna Bonţida.

Castelul Banffy din Răscruci a fost proprietatea familiei Bánffy, fiind o parte a domeniului de la Bonţida. Castelul a fost construit, în stil neoclasic eclectic și folosea ca reşedinţă de vară a familiei Banffy, fiind înconjurat de un parc cu o vastă întindere, considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri ale domeniilor familiei nobiliare. Accesul în pavilionul castelului, construit de contele Dionisie Banffy, se face prin două scări dispuse în partea sudică, care conduc pe o terasă susţinută de opt coloane dorice. Salonul, construit în stil renascentist, are pereţii îmbrăcaţi în lemn, cu tavan din lemn casetat. Oaspeţii sunt întâmpinaţi de inscripţia latină „Salus intratibus pax exeuntibus” („Sănătate celor care intră, pace celor care ies”).

În scopul informării publicului asupra importanței și valorii culturale și arhitecturale deținute de acest imobil din patrimoniul județului Cluj, angajaţii Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj vor oferi publicului interesat informaţii despre istoria clădirii și a familiei nobiliare, precum şi diverse materiale de promovare.

Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy din Răscruci, eveniment realizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, se înscrie într-o serie de manifestări dedicate atragerii interesului publicului asupra protejării patrimoniului construit şi a valorilor culturale ale monumentelor, Consiliul Județean Cluj alăturându-se astfel manifestărilor realizate de Fundaţia Transylvania Trust la Castelul Bánffy din Bonţida – ”Ziua Porţilor Deschise”, în data de 17 aprilie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER