Conectează-te cu noi

....

Naţional

Dosarul #Colectiv. Bilanțul anchetei, la un an de la tragedie

Publicat acum

pe

....

Comemorare Dej victime Club Colectiv Bucuresti (9)

Dosarul #Colectiv, instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost soluționat prin trimiterea în judecată a opt inculpați (șase persoane fizice și două persoane juridice) la data de 28 aprilie 2016, spre competentă soluționare Judecătoriei Sectorului 4.

....

Cauza a depășit faza de Cameră preliminară, urmând a se fixa termen de judecată.

Acest dosar a reprezentat una dintre cele mai complexe cauze soluționate de procurori, ancheta fiind preluată de pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București imediat după producerea tragediei ce a cauzat moartea a 64 de persoane și rănirea altor zeci. La activitatea de cercetare penală au participat în jur de 100 de polițiști, sub supravegherea a trei procurori de caz.

De asemenea, în cauză au fost audiate în calitate de martor un număr de 174 de persoane. Până la emiterea rechizitoriului, peste 100 de persoane fizice, 11 unități spitalicești și alte 5 instituții s-au constituit părți civile.

În ceea ce privește cauza disjunsă din dosarul #Colectiv, aflată în continuare pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Moise Marian (aflat sub control judiciar), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă privind decesul a 64 de persoane și vătămarea corporală din culpă a 112 persoane, precum și pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În cauză se efectuează cercetări si față de persoanele trimise în judecată prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă față de alte 92 de persoane vătămate.

Totodată, sunt efectuate acte de urmărire penală cu referire la toate faptele sesizate în cauză de către persoane vătămate ori alte persoane.

De asemenea, până în prezent au fost audiați 40 de martori și persoane vătămate și au fost identificate și ridicate sute de noi înscrisuri cu caracter medical de la unități sanitare din România și străinătate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate și alte înscrisuri de la autorități ori instituții din țară.

Potrivit actelor medico-legale întocmite inițial în cauză, medicii legiști din cadrul Institutului Național de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ au apreciat că este necesară reexaminarea mai multor persoane vătămate la interval de 6 luni și 1 an, în vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmității, până în prezent unele dintre persoanele vătămate fiind în cursul tratamentului atât în țară, cât și în străinătate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER