Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Drumul de la Gâlgău spre Târgu Lăpuș va fi reabilitat

Publicat acum

pe

Lucrari Taga Santioana (2)

Consiliul Județean Maramureș demarează licitația pentru reabilitarea DJ 109F, între localitățile Gâlgău și Târgu Lăpuș, în lungime de aproape 30 de km.

Ieri, 7 noiembrie 2016, la Consiliul Județean Maramureș a avut loc o întâlnire de lucru între președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale situate pe traseul DJ 109F. La discuții au participat primarii Mitru Leșe (Târgu Lăpuș) și Gavril Ropan (Coroieni), dar și echipa de implementare a proiectului, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de a demara licitația pentru reabilitarea acestui tronson în lungime de aproape 30 de km.

Consiliul Județean Maramureș a luat act de propunerile reprezentanților autorităților locale, care urmează să fie incluse în viitorul proiect tehnic. În cazul fiecărei localități în parte s-au discutat aspectele tehnice specifice legate de racordurile la canalizare, aducțiunea de apă, rețeaua de gaz. Consiliul Județean Maramureș a asigurat cofinanțarea proiectului de reabilitare a DJ 109F prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 28/2013. Proiectul are o valoare rezultată din studiul de fezabilitate în sumă de 66 de milioane lei, plus TVA.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a declarat că, reabilitarea principalei căi de acces rutier din țara Lăpușului, respectiv legătură orașului Târgu Lăpuș înspre Gâlgău, iar apoi continuând spre Dej și Cluj, este un proiect pentru care instituția administrației județene s-a zbătut în ultimii ani. „Am obținut, în acest fel, un contract de finanțare din fonduri guvernamentale care, alături de cofinanțarea locală, va asigura plata întregului tronson. Vorbim despre cea mai importantă investiție județeană în infrastructura locală din istoria țării Lăpușului. S-a elaborat studiul de fezabilitate, a fost semnat contractul de finanțare, iar în această lună vom demara și procedura de licitație. Pentru a câștiga timp, vom avea un contract modern, proiectare și execuție.

În primăvara anului 2017, dacă lucrurile vor decurge după cum sperăm, va fi identificat și un executant al licitației, urmând ca, în anul 2018, lucrarea să fie finalizată. Este primul pas major pe care actuala administrație județeană îl face pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră județeană. În această iarnă vor fi demarate procedurile de licitație și pentru celelalte tronsoane de drumuri județene, în funcție de finanțările care vor fi obținute”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER