Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bărbat din județul Cluj, reținut de polițiști pentru trafic internațional de droguri de mare risc

Publicat acum

pe

mascati

Un bărbat din județul Cluj a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind ulterior plasat în arest la domiciliu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ŞERBAN MARIUS şi RĂCHITEANU EUSEBIU – GABRIEL pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel au iniţiat demersuri în vederea realizării unei achiziţii de droguri de mare risc. În acest sens au accesat reţele darknet pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiţii de clandestinitate.

După ce au stabilit legătura cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, cei doi inculpaţi au plasat o comandă de 50 gr. de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică Bitcoin.

Pentru a evita expunerea la riscurile inerente unei astfel de operaţiuni, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel au desemnat ca destinatar al coletului o altă persoană după ce în prealabil i-au cerut acestuia permisiunea de a-i folosi numele şi adresa de domiciliu, pentru a recepţiona un colet din străinătate, în conţinutul căruia l-au asigurat că se află accesorii pentru telefoane mobile.

La sfârşitul lunii septembrie 2016, coletul – care avea aplicate timbre poştale emise în Olanda şi nu purta menţiunea niciunui expeditor – a fost livrat, prin intermediul unui serviciu de coletărie, persoanei desemnate ca destinatar.Ulterior, la data de 03.11.2016 inculpatul Şerban Marius a fost surprins în flagrant în timp ce avea asupra sa plicul conţinând cantitatea de 51,75 de grame amfetamină.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor situate pe raza municipiilor Bacău şi Cluj-Napoca, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 57 de grame cannabis.

Fată de inculpaţi, Tribunalul Bacău a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj şi polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER