Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bistrițenii vor avea ocazia să afle istoria culturii armene din Gherla

Publicat acum

pe

complexul-muzeal-bistrita-nasaud-expozitie-armeni-gherla

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Uniunea Armenilor, Filiala Cluj-Napoca și Parohia Armeano-Catolică din Gherla, vă invită la vernisajul evenimentului „Meșteșugurile armenilor din Transilvania. Expoziție de covoare armenești”.

Prin această acțiune conducerea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud vrea ca bistrițenii să descopere o parte din cultura și civilizația armenilor, să afle că în vechea cetate a Bistriței a existat o comunitate armenească importantă care a conviețuit alături de populația săsească, pentru o perioadă de aproximativ patru decenii. Motivul plecării lor la Gherla va fi dezvăluit la vernisajul expoziției.

Vă invităm să descoperiți piese valoroase: covoare armenești, obiecte bisericești și veșminte preoțești din secolul XVII, broderii cu fir de aur și argint din secol XVIII-XIX, costume tradiționale armenești transilvănene. Vă așteptăm să descoperiți alfabetul armean pe care vă încurajăm să-l folosiți in cadrul evenimentului”, arată organizatorii.

Vernisajul va avea loc miercuri, 9 noiembrie 2016, la ora 13:00, în secția de etnografie a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, strada General Grigore Bălan, nr. 19.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER