Conectează-te cu noi

Naţional

Duminică va fi inaugurat un monument ridicat în amintirea tinerilor decedaţi în Clubul Colectiv

Publicat acum

pe

Comemorare Dej victime Club Colectiv Bucuresti (24)

Asociaţia Colectiv GTG 3010 anunţă inaugurarea monumentului ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedaţi în urma incendiului, evenimentul fiind programat pentru duminică, 30 octombrie, în piaţeta din faţa fostului club, potrivit Mediafax.

Încă de la începutul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument să existe şi ne-am luptat cât am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii să uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi să fie uitaţi. Acest monument era necesar pentru că atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grijă, pe viitor, să evite orice acţiuni care să ducă la astfel de tragedii”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Potrivit sursei citate, monumentul reprezintă „schimbarea, trecerea de la corupţia care i-a ucis, la un stat cu un sistem sigur”.

Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră de Dobrogea, numită „Codru de Babadag”, şi o sculptură din bronz, cu înălţimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 şi restul din donaţii”, mai precizează asociaţia printr-un comunicat de presă.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER