Conectează-te cu noi

Naţional

Starea tehnică a autovehiculelor, verificată în trafic. Au fost aplicate peste 8000 de sancțiuni

Publicat acum

pe

Inspectori RAR Cluj Control trafic (3)

Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră, a acţionat, în cursul săptămânii trecute, pe drumurile publice din ţară, pentru a verifica starea tehnică a autovehiculelor.

Peste 8.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate sau pentru alte abateri de la normele rutiere.

În perioada 17-19 octombrie, aproape 1.000 de poliţişti rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune comună cu specialişti ai Regiei Autonomă – Registrul Auto Român, la nivel naţional, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

Activităţile de control au privit şi existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, a Certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală, precum şi aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

În cadrul acţiunii au fost controlate 11.752 de autovehicule, fiind aplicate 8.404 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 1.688 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 183 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 104 pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate şi 6.429 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare au fost reţinute 30 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 888 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au dispus, în 30 cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER