Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Duminică, zi de sărbătoare pentru fiii satelor Frata și Cătina

Publicat acum

pe

Fii satului Frata si Catina (2)

loading...

 

FESTIVALUL JOCUL SATULUI, EDIȚIA a XII-a

Manifestarea din data de 31 iulie 2016, deja tradițională, din mândra comună Frata va începe, cu ora 11.30 pe scena Căminului Cultural și se va desfășura după următorul program: Parada portului popular cu deschiderea oficială, evocarea evenimentului urmată de Slujba religioasă, decernarea premiilor și acordarea diplomelor „Nunta De Aur” pentru cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Festivalul va continua cu un spectacol folcloric. Un moment plin de emoție va fi reprezentația tarafurilor reunite din comună, LIA POP din Frata, ȘANDORICĂ, NONU și GACIU, din Soporul de Câmpie. Vor mai urca pe scenă Formația de jocuri tradiționale din FRATA, ansamblul instrumental Frata -ROMULUS CIURCUI NONU, ansamblurile de dansuri JUCĂUȘII DE PE SOMEȘ, GALEA ELEONORA – rapsod popular, MARGINEAN OLIMPIA – rapsod popular, ansamblul „JOC DE CEANU -MARE”, formația DOR și BOCICA IONUȚ la saxofon, ansamblul „DOINA MUREȘULUI” din REGHIN, jud. MUREȘ, TRAIAN RUSU – rapsod popular, CRISTINA BELDEAN MOSUTAN, formația de jocuri țigănești „MANUSI SUKAR” din SOPORU DE CÂMPIE, AUREL ȘUTEU, ansamblul „DOINA SĂRMAȘULUI” din Sărmașu județul Mureș, cunoscuta interpretă SAVA NEGREAN BRUDAȘCU, ansamblul SOMEȘUL DIN APAHIDA și muzică ușoară cu formația DIANA OFFICE.

Publicul festivalului va putea admira o expoziție de tablouri, autor LUIS LUDOVIC GARCIA, va participa la o lansare de CD -VASILE POP – LIA DIN FRATA. Totodată va avea loc o înmânare de diplome și trofee „Tezaur Uman Viu” pentru MOLDOVAN DUMITRU, CIURCUI ALEXANDRU, SOPORAN VASILE și RUSU ELISABETA.

Prezentatorul spectacolului va fi TRAIAN RUSU.

De la ora 19.00, toți participanții sunt invitați la joc pentru a retrăi bucuria obiceiului de altă dată din satul românesc.

FIII COMUNEI CĂTINA

Ediția a VII-a a sărbătorii comunei Cătina va debuta duminică, 31 iulie 2016, începând cu ora 13.00, cu întâlnirea fiilor comunei și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Va urma un spectacol folcloric susținut de soliștii vocali: IOANA UNGUREȘAN, DARIA KIRALI, MOLDOVAN CARINA, ANA TROMBIȚAȘ, POP ANDREEA, PĂLĂCEAN DOINA, BOCA ANDREEA, ALBERT ZOLTAN, BĂRĂIAN MARIA, ROSTAȘ OVIDIU, PUIAN GHEORGHE, RUS DUMITRU DINUL, MOLDOVAN NELUȚU și soliști instrumentiști: ALEXANDRA TOFAN, DĂNUȚA DAN și ALEXANDRU NAGY. Vor mai evolua pe scenă formația de dansuri populare ,,CUNUNIȚA” din Țaga și formația de dansuri populare ,,MUGURI de CĂTINĂ”.

Un alt moment al spectacolului vor fi cântece tradiționale maghiare interpretate de ANA SILAGHYI, ANA TOKACS, PIROSKA TOKACS, STEFAN CEGHER și Bătrânii din Feldioara.

De la ora 16.45 toți cei prezenți se vor bucura de un program folcloric tradițional susținut de Orchestra ,,CUNUNA TRANSILVANĂ” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și invitații săi: IRINA SOMEȘAN, ANA GEORGETA BALLA, ANUȚA MÂNECAN și CLAUDIA BAL.

La ora 17.35 vor urca pe scenă formația de dansuri populare ,,COPIII MOCIULUI”, ADINA VARGA, ANUȚA MÂNECAN și IULIA BUCUR ROMAN.

Seara de sărbătoare va continua cu joc tradițional, între orele18.30- 22.00, la care sunt invitați toți participanții, pe muzica tarafului lui POP IONUC din FIZEȘ și cu un foc de artificii. În încheiere va fi BAL LA CĂTINA cu formația lui NUCU POP și ANUȚA MÂNECAN (orele 22.10- 24.00).

Fii satului Frata si Catina (2)

 

Fii satului Frata si Catina (1)

Ştiri din zonă

ACUM – INCENDIU la o locuință din comuna Apahida

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp, în jurul orei 14:30, în comuna clujeană Apahida.

Din primele informații, incendiul se manifestă la o locuință din localitatea Corpadea, comuna Apahida. În urma apelului la 112, la fața locului intervin autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj.

foto: arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj | Cinci dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Publicat acum

pe

loading...

Cluj | Polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari continuă să acționeze integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 662 de forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 505 de persoane, fiind controlate totodată 23 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost derulate 244 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare. Au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 445.880 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

De la debutul pandemiei până în prezent, au fost înregistrate 5 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 43 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 804 persoane reîntoarse în țară, spre locurile de carantină sau autoizolare.

De asemenea, peste 1.600 de clujeni au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 715 persoane în carantină, 2.651 persoane în autoizolare la domiciliu, 71 persoane depistate pozitiv din județul Cluj, internate la spitalele din Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Sunt 71 de persoane din județul Cluj infectate cu coronavirus

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat că la nivelul județului Cluj sunt 71 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, internate în spitale.

Astăzi, 6 aprilie, situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 715 persoane în carantină, 2.651 persoane în autoizolare la domiciliu și 71 persoane depistate pozitiv din județul Cluj, internate la spitalele din Cluj-Napoca.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare