Conectează-te cu noi

Naţional

Echinocțiul de toamnă are loc astăzi! Durata nopții va fi în continuă creştere faţă de cea a zilei

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Echinocţiul de toamnă se va produce în acest an luni, 23 septembrie, la 10:50, ora României, a anunțat site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, în emisfera nordică, are loc echinocţiul de toamnă. De cele mai multe ori, până în preajma acestei date, vremea rămâne caldă şi stabilă, cu aspecte de vară. Apoi, sezonul rece îşi face simţită prezenţa tot mai mult.

....

Echinocţiul este momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe pământ, iar anul acesta are loc astăzi, pe 23 septembrie.

După echinocţiu, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie. Ca efect, dacă până acum temperaturile maxime se realizau târziu, pe la orele 17. 18, după această dată, acestea vor creşte doar până spre orele 14.15, uneori chiar mai devreme. În plus, creşterea nopţilor va favoriza temperaturi minime tot mai scăzute.

Echinocţiul de toamnă este de fapt al doilea echinocțiu dintr-un an, pentru că primul este cel de primăvară, când Soarele traversează ecutorul ceresc din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie. Punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punct vernal. Situaţia este diferită de la o emisferă la alta, atunci când în cea nordică este echinocţiu de primăvară, în cea sudică vorbim de echinocţiu de toamnă şi invers.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER