Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevă din Dej, mesaj DUR la adresa Ministrului Educației: „Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu!”

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

O elevă care învață la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej a avut o reacție dură pe Facebook după ce a aflat că Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, vrea să transforme mai multe clase cu pofil teoretic și tehnologic în profil profesional.

Tânăra, în vârstă de doar 14 ani, și-a spus oful pe Facebook după ce a aflat că profilul pe care dorește să-l urmeze ar putea fi desființat, în urma unui ordin de ministru.

....

Ea este revoltată pentru că a învățat, are rezultate foarte bune la școală și vrea să susțină admiterea pentru a intra la liceu într-o clasă de științe ale naturii. S-a lovit însă de dorința Ecaterinei Andronescu de transforma mai multe clase cu profil teoretic și tehnologic în profil profesional și s-ar putea ca visul tinerei de a ajunge într-o clasă de științe ale naturii să se năruie.

Rădăm în continuare mesajul postat de tânăra elevă:

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deşi sunteti ministrul educaţiei (un statu prea inalt pe care NU il meritati) sunt sigura ca pana si un copil de 5 ani ar intelege ca nu stiti ce faceti cu viata multor oameni si elevi in cazul de fata. Am 14 ani, locuiesc in localitatea Dej, judetul Cluj şi am o medie generala de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de stiinţele naturii, dar sunt 50% şanse ca acest lucru să nu mai fie posibi. MULŢUMESC! sunt convinsă că la vârsta mea înţeleg pe deplin ce lovitură ne-aţi oferit. Se presupune că ar trebui să faceţi un bine pentru ţară, nu ? Ei bine, dumneavoastră luaţi orice suflare de educaţie care mai există în această socitate. Din dorinţa de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici la Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiaţi clasa de matematică-informatică sau stiinţele naturii. De ce ? În adâncul acestui ordin pe care l-aţi dat cu o zi în urmă se află realitatea… este prea puţin vorba despre copiii care nu iau 5… NU!

E vorba că de pe acum doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de proşti, doar pentru a fi mai uşor de manipulaţi! Trebuie să recunoaştem adevărul crunt. România este condusă acum de incompetenţi! Am învăţat în aceşti 4 ani de la profesori extremi de buni, am tras de mine ca să fiu sigură că intru la bio-chimie, când, dacă ştiam, puteam lejer să intru şi cu o medie muuult mai mică la filologie… Vă bateţi joc de noi, dar sper că peste 10 ania ctuala generaţie de tineri, când vom fi pe propriile noastre puteri să fim doza de aer de care are nevoie România! Îmi doresc să distribuie cât mai multă lume acest mesaj ca un semnal de alarmă pentru acest guvern!”, a scris tânăra pe contul ei de Facebook.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. D.P.

    2019-05-30 la 6:22:11 PM

    Draga mea, incep sa ma intreb cum ai reusit sa ai media 9,96…si la ce scoala ai obtinut-o. Ar trebui sa te afirmi intr-un alt mod, iar expresia”Tu, Ecaterina Andronescu!” este o obraznicie…indiferent de motive, indiferent de consecinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER