Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevă din Dej, mesaj DUR la adresa Ministrului Educației: „Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu!”

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

O elevă care învață la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej a avut o reacție dură pe Facebook după ce a aflat că Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, vrea să transforme mai multe clase cu pofil teoretic și tehnologic în profil profesional.

Tânăra, în vârstă de doar 14 ani, și-a spus oful pe Facebook după ce a aflat că profilul pe care dorește să-l urmeze ar putea fi desființat, în urma unui ordin de ministru.

Ea este revoltată pentru că a învățat, are rezultate foarte bune la școală și vrea să susțină admiterea pentru a intra la liceu într-o clasă de științe ale naturii. S-a lovit însă de dorința Ecaterinei Andronescu de transforma mai multe clase cu profil teoretic și tehnologic în profil profesional și s-ar putea ca visul tinerei de a ajunge într-o clasă de științe ale naturii să se năruie.

Rădăm în continuare mesajul postat de tânăra elevă:

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deşi sunteti ministrul educaţiei (un statu prea inalt pe care NU il meritati) sunt sigura ca pana si un copil de 5 ani ar intelege ca nu stiti ce faceti cu viata multor oameni si elevi in cazul de fata. Am 14 ani, locuiesc in localitatea Dej, judetul Cluj şi am o medie generala de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de stiinţele naturii, dar sunt 50% şanse ca acest lucru să nu mai fie posibi. MULŢUMESC! sunt convinsă că la vârsta mea înţeleg pe deplin ce lovitură ne-aţi oferit. Se presupune că ar trebui să faceţi un bine pentru ţară, nu ? Ei bine, dumneavoastră luaţi orice suflare de educaţie care mai există în această socitate. Din dorinţa de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici la Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiaţi clasa de matematică-informatică sau stiinţele naturii. De ce ? În adâncul acestui ordin pe care l-aţi dat cu o zi în urmă se află realitatea… este prea puţin vorba despre copiii care nu iau 5… NU!

E vorba că de pe acum doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de proşti, doar pentru a fi mai uşor de manipulaţi! Trebuie să recunoaştem adevărul crunt. România este condusă acum de incompetenţi! Am învăţat în aceşti 4 ani de la profesori extremi de buni, am tras de mine ca să fiu sigură că intru la bio-chimie, când, dacă ştiam, puteam lejer să intru şi cu o medie muuult mai mică la filologie… Vă bateţi joc de noi, dar sper că peste 10 ania ctuala generaţie de tineri, când vom fi pe propriile noastre puteri să fim doza de aer de care are nevoie România! Îmi doresc să distribuie cât mai multă lume acest mesaj ca un semnal de alarmă pentru acest guvern!”, a scris tânăra pe contul ei de Facebook.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. D.P.

    30 mai 2019 la 18:22

    Draga mea, incep sa ma intreb cum ai reusit sa ai media 9,96…si la ce scoala ai obtinut-o. Ar trebui sa te afirmi intr-un alt mod, iar expresia”Tu, Ecaterina Andronescu!” este o obraznicie…indiferent de motive, indiferent de consecinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social-Cultură

”Cardinalul” și ”Ferdinand” la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 14-18 ianuarie 2020.

MARȚI – 14.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.)

MIERCURI – 15.01.2020

ORA 16:00   CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.  

JOI – 16.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

VINERI – 17.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

SÂMBĂTĂ- 18.01.2020

ORA 11:00     FERDINAND ( FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 104 MIN

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Profesor din Dej cu 9,45 la Titularizare, înlăturat de la catedră în favoarea soției unui fost senator PDL și PSD!

Publicat acum

pe

FOTO – Facebook
loading...

O reputată instituție de învățământ din România a ajuns astăzi, conform faptelor prezentate de părinți, “o rețea de pile personale și politice”, scrie ziarul Libertatea.

Luigi Bambulea, originar din Dej, profesor cu trei facultăți (litere, istoria artei și teologie), a intrat ca suplinitor pentru a preda Limba Română la Colegiul Goethe prin concurs la catedră, la care a luat 9,50. Ulterior, în 2016, a dat și concursul de Titularizare pentru aceeași disciplină, unde a obținut 9,45 la proba scrisă, scrie sursa citată.

În pofida acestor rezultate și a faptului că era diriginte de un an și jumătate la clasa a X-a, nu i s-a mai prelungit contractul de suplinitor”, povestesc părinții elevilor de la Goethe.

Liceul german a fost, încă din anii comunismului, una dintre excepțiile de gândire liberă și un reper academic. Generații întregi de absolvenți de la “Goethe” sunt astăzi în Germania și, în general, în Occident modele de succes: medici, antreprenori, ingineri, profesori de elită.

Între timp însă, mediul a decăzut și s-a politizat. O parte dintre orele profesorului dat afară i-au fost date Cristinei Florescu, care tot în 2016 a obținut 6,90 la proba scrisă la Limba Română din cadrul examenului de Titularizare, iar celelalte, Siminei Croitoru, profesor titular în Colegiu, vicepreședinte de sindicat.

Tot ce s-a întâmplat rău la „Goethe” gravitează în jurul unor oameni fără nicio realizare profesională și cu discutabile competențe în propriile discipline, mă refer la Simina Croitoru și la directoarea Ramona Costache”, a declarat Luigi Bambulea, fost profesor la Colegiul Goethe .

Cele două au păstrat-o, în 2016, pe doamna Florescu, pentru a mă elimina, discreționar, deși diferența dintre notele noastre la Titularizare era de aproape 3 puncte în favoarea mea și chiar dacă am adus ca argumente memorii ale părinților prin care cereau să rămân și supracalificarea profesională”, mai povestește profesorul originar din Dej.

Luigi Bambulea a plecat din Colegiul Goethe cu “o amintire neplăcută din toată această istorie a colegiului și cu regretul declasării unei școli cu perspective frumoase”. S-a îndreptat ca profesor către Colegiul Național Mihai Viteazul și, ulterior, la Muzeul Național al Literaturii Române, în calitate de cercetător științific, unde se află și în prezent.

Simina Croitoru, modelul profesorului „incompetent, dar cu relații”

Simina Croitoru este fost vicepreședinte al Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, iar în prezent, membră de sindicat. Totodată, Simina Croitoru este soția fostului parlamentar Cătălin Croitoru, fost lider de sindicat, care a trecut de la PDL la PSD în contextul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc în 2012. Croitoru a fost condamnat în 2017 de Înalta Curte la trei luni cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat de conflicte de interese.

În 2015, părinții unei clase de a IX-a, unde Simina Croitoru era atât profesoară de română, cât și dirigintă, au cerut consiliului de administrație să o retragă din ambele poziții.

Nu credem a fi lipsit de semnificație faptul că 8 elevi dintr-o clasă cu specializare Filologie a unui colegiu de elită nu au promovat proba de Limba și Literatura Română”, se arată în memoriul adresat de părinți consiliului de administrație al școlii.

Pe lângă asta, părinții au reclamat că Simina Croitoru predă haotic, le dă copiilor note mici în mod nejustificat și că discută de față cu toți părinții la ședință situația fiecărui elev în parte.

Contract prelungit

Deși părinții nu o mai voiau la catedră și este profesor pensionat, Simina Croitoru și-a prelungit contractul de trei ori. “Asta în timp ce în cadrul instituției existau profesori tineri și calificați, precum Bambulea, care așteptau să prindă un post de titular”, spun părinții.

În anul școlar 2018-2019, după ce i-a expirat și ultimul an de prelungire, Simina Croitoru a dat în judecată școala și inspectoratul pe motiv de discriminare, în sensul că bărbații și femeile au dreptul să iasă la pensie la aceeași vârstă. Proces pe care l-a și câștigat.

Mai mult, sursele ziarului Libertatea spun că și-a înscris nepoata la clasa 0, deși aceasta nu vorbește limba germană.

Un alt abuz reclamat de părinții elevilor de la Goethe: o pilă „a intrat” în liceu cu 6,75, pe lângă lege!

La începutul anului școlar, părinții au intrat în alertă când în clasa a IX-a a fost transferată o fată, fostă elevă a colegiului, care însă în urma notei obținute la Testarea Națională a ajuns la alt liceu. Chiar de la începutul semestrului, eleva, care avusese media de 6,75, s-a întors pe băncile liceului printr-un transfer, deși legal acest lucru nu este permis.

În cadrul învățământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul”, arată art. 152. din legea cu privire la transferul elevilor în învățământul preuniversitar.

Ce m-a supărat pe mine nu e copilul sau părintele, nici nu îi cunosc, ci că s-a încălcat legea. Copilul meu a stat și a învățat și în final a intrat și cel care nu a intrat. Ce exemplu le dăm copiilor?”, se întreabă mama unui elev din clasa unde a avut loc transferul.

Continuarea articolului, AICI!

Continuă să citești

Social-Cultură

Poșta Română face angajări la Dej! Ce se caută

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Poșta Română angajări la Dej. Compania de stat are numeroase posturi disponibile în această perioadă în mai multe locații din țară, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

La nivelul municipiului Dej sunt scoase la concurs două posturi. Este vorba despre un post de oficiant urban în cadrul Oficiului Zonal Poștal Dej pe durată nedeterminată, cu program de 4 ore pe zi (Detalii AICI!) și un post de casier oficiu poștal urban în cadrul Oficiului Dej 1, pe durată determinată, cu program de lucru de 8 ore pe zi (Detalii AICI!).

Ce salarii sunt la Poșta Română

Potrivit site-urilor de specialitate, un mânuitor de valori angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 15 ani, câștiga în ianuarie 2020 un salariu lunar net de 2.374 de lei.

Un oficiant urban angajat full time în Iași, cu o experiență în domeniu de 20 de ani, câștiga în noiembrie 2019 un salariu lunar net de 1.800 de lei.

Un factor poștal angajat full time în Râmnicu Vâlcea, cu o experiență în domeniu de 20 de ani, câștiga în septembrie 2019 un salariu lunar net de 1.500 de lei.

Un șofer categoria B angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 15 ani, câștiga în anul 2019 un salariu lunar net de 1.500 de lei.

Un inginer IT angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 17 ani, câștiga în iunie 2019 un salariu lunar net de 5.000 de lei.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare