Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Dej, participanți la un concurs de astronomie

Publicat acum

pe

concurs Mihai Eminescu (1)

Clasa a VI-a B de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej participă, cu o echipă coordonată de prof. Daniela Ţîra, la Concursul Ştiinţific Interşcolar de Astronomie “Nicolaus Copernic”, care se desfăşoară în perioada 19 februarie – 24 septembrie 2015.

O instituţie şcolară participă la concurs cu o singură echipă (de minimum 5 elevi), coordonată de un profesor de ştiinţe, care va trebui să realizeze o mini-expoziţie însoţită de acţiuni conexe (seminarii, dezbateri, proiecţii de documentare etc.) pe tema „Cum a apărut şi cum evoluează Universul?” şi să le promoveze ulterior în
şcoală şi în comunitate.

În ce priveşte expoziţia realizată de elevii clasei a VI-a B de la Şcoala „Mihai Eminescu”, ea este amenajată şi poate fi văzută în sala festivă a şcolii. O altă activitate, realizată de echipa de concurs, a vizat creaţiile literar-artistice, conform temei date, activitate în care au fost antrenaţi şi colegii lor din celelalte clase. De asemenea, la începutul lunii iunie, elevii vor avea ocazia să participe la o întîlnire cu o personalitate marcantă a mediului ştiinţific universitar, la care vor fi invitaţi atît elevii şcolii, cât şi alţi elevi din şcolile dejene.

Competiţia naţională, în care sunt înscrise peste 70 de echipe din 39 de judeţe, are rolul de a încuraja interesul elevilor din învăţămîntul preuniversitar pentru astronomie şi pentru ştiinţă, de a le consolida cunoştinţele deja
existente şi de a forma altele noi, punând totodată în valoare calităţile lor creative.

Pe 24 septembrie se vor anunţa câştigătorii. Se acordă 5 mari premii, care constau în 15 calculatoare pentru şcoală, un laptop pentru profesorul coordonator, un exemplar din „Cosmos” de Carl Sagan (pentru biblioteca şcolii/liceului) şi o diplomă de merit, notează ZiarulFăclia.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER