Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevi din Dej, locul I la concursul de astronomică „ASTRONOMICUS” – FOTO

Publicat acum

pe

Elevi Dej locul I concurs astronomica (3)

Şcoala Gimnazială Nr.1 Dej a participat pentru prima dată anul acesta la concursul de cultură astronomică ASTRONOMICUS cu un echipaj format din patru eleve îndrumate de doamna profesoară Dana Mihăilă.

Concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „George Bariţiu” din Cluj-Napoca şi a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi”, Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanţă, Institutul Cultural Francez și Facultatea de Fizică – Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Cele patru membre ale echipajului Paula Turcu, Alma Şipoş, Cosmina Stanca şi Ana Cîrc , eleve în clasa a VI-a, s-au clasat pe primul loc, într-o competiţie în care au participat 16 şcoli din judeţ, obţinând trofeul concursului şi marele premiu constând într-un telescop, care va intra în patrimoniul şcolii.

Elevele au fost premiate de inspector Luminiţa Chicinaş, care le-a felicitat cu multă căldură. De asemenea, Şcolii Gimnaziale Nr. 1 îi revine cinstea de a organiza anul viitor ediţia a X-a a concursului ASTRONOMICUS.

Două dintre membrele echipajului, pregătite de aceeaşi profesoară, s-au remarcat anul acesta şi prin rezultate deosebite la olimpiada de fizică, eleva Alma Şipoş obţinând la faza locală cel mai mare punctaj dintre elevii clasei a VI-a din Dej, iar eleva Cosmina Stanca s-a clasat pe poziţia a şaptea la faza judeţeană, la care au participat 73 de elevi, realizînd şi ea cel mai mai mare punctaj la clasa a VI-a dintre elevii participanţi din municipiul Dej.

În pregătirea concursului, prof. Mihăilă Dana s-a bucurat de susţinerea doamnei director Stela Ochian şi de sprijinul părinţilor elevelor participante.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER