Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Elevi din Dej și Gherla, expoziție la Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc astăzi

Publicat acum

pe

....

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj invită publicul interesat la o expoziție de fotografie etnografică și lucrări handmade, realizate de elevi clujeni, replici contemporane ale unor motive decorative tradiționale.

....

Vernisajul expoziției „Tineri pentru totdeauna” va avea loc luni, 23 octombrie 2017, de la ora 15:00, la Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” din Cluj-Napoca, întreaga expoziție putând fi admirată în perioada 23-30 octombrie 2017.

Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul educațional „Tineri pentru totdeauna” are menirea de a contribui la creșterea interesului și a respectului tinerilor față de moștenirea culturală tradițională și este desfășurat sub forma unui dialog între generații.

În lunile septembrie și octombrie, nu mai puțin de 30 de elevi și trei profesori din municipiile Dej și Gherla s-au implicat în proiectul organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Clubul Copiilor Gherla și Dej.

Sub îndrumarea profesoarelor Daniela Katona și Iulia Madár de la cele două cluburi ale copiilor, în cadrul unor ateliere de meșteșuguri, elevii au învățat să transpună într-o formă modernă, motive decorative străvechi. Cele mai reușite lucrări realizate vor fi expuse, alături de detalii ale unor cusături vechi, tradiționale, în expoziția „Tineri pentru totdeauna”. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, profesoara de Limba și Literatura Română, Adriana Rus, de la Liceul Teoretic Ana Ipătescu din Gherla, și-a îndrumat elevii să compună eseuri pe tema culturii tradiționale, urmând ca cele mai reușite opere să fie citite în cadrul vernisajului expoziției și publicate în Revista „Brâul” a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER