Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Angajați ai Penitenciarelor Gherla și Dej au pichetat ieri sediul Prefecturii Cluj! Ce nemulțumiri au sindicaliștii

Publicat acum

pe

Peste 200 de sindicaliști din cadrul BNS, reprezentând mai multe sindicate afiliate, au pichetat sediul Prefecturii Cluj, cerând Guvernului să renunțe la transferarea contribuțiilor sociale de la angajator către angajat.

Protestatarii au scandat „Rușine să vă fie”, „Mincinoșii” sau „Depolitizare” și au adus cu ei pancarte cu mesaje precum: „Ne-ați promis o viață de sărăcie!” sau „Ne-ați răpit viața decentă!”.

Protestul de astăzi (n.r. ieri, 23 octombrie) a avut loc ca urmare a ceea ce fac guvernanții noștri în ziua de astăzi, și anume, trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Nu suntem de acord sub nicio formă (…), deoarece toți salariații vor pierde prin aceste treceri ale contribuțiilor sociale la angajat. Vrem să se revină la forma în care sunt acum„, a spus Gavril Bunea, președinte BNS Cluj.

La rândul său, prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, a declarat că va sta de vorbă cu reprezentanții BNS și că revendicările vor fi transmise Guvernului.

I-am chemat pe reprezentanții tuturor sindicatelor să avem o discuție. Punctul comun de discuție va fi trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Cu siguranță preluăm toate revendicările dânșilor și le vom trimite la Guvern. Am mai făcut asta deja, dar vom avea discuții punctuale pe fiecare din revendicările dânșilor„, a afirmat prefectul Aurel Cherecheș.

La pichetarea de luni au participat reprezentați ai sindicatelor din Poliția Cluj, Penitenciarul Gherla, Spitalul Penitenciar Dej, ANAF Cluj, Poșta Română, Serviciul de Ambulanță Cluj și ai altor sindicate din județ afiliate BNS.

 

FOTO – Arhivă

Sursa – Agerpres

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER