Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii dejeni, în vizită la Biserica Parohială ”Adormirea Maicii Domnului” Dej II – FOTO

Publicat acum

pe

biserica Regina Maria (5)

În cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, care coincide cu Săptămâna Patimilor, Biserica Parohială ”Adormirea Maicii Domnului” Dej II a fost vizitată de mai multe grupuri de copii și elevi.

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej, Grădinița Junior și Grădinița Elpis, însoțiți de profesorii de religie și educatoare, au fost miruți și au primit mici atenții constând în iconițe și dulciuri.

Cei doi preoți slujitori, Ioan Bolbos – paroh și Emil Sabadâș, au făcut spovedanii și împărtășanii și au purtat diferite discuții cu elevii. Totodată, școlarii au spus rugăciuni și au cântat cântece religioase.

”Din discuțiile purtate cu ei a rezultat că e imperios necesar să se contribuie la educarea noii generații, care prin proiecte în parteneriat Școala și Biserica, învață să aprecieze mai mult decât ceea ce societatea și părinții le oferă. Totodată, învață copiii să se comporte într-un mod altruist, ca din puținul care îl primesc, să ofere și altora care au mai puțin. Nu e vorba doar de bani, ci de a-i învăța să ofere un zâmbet unui om trist, o încurajare unei persoane bolnave sau disperate, orice gest care i-ar face o bucurie unui om în nevoie”, arată preotul Ioan Bolbos.

Preoții au încheiat parteneriatul ”Copiii și credința” cu Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Grădinița Junior, încă de la începutul anului școlar și colaborează foarte bine cu prof. de religie Cristina Șipoș și educator Lucia Șilinca.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER