Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii din Dej au participat astăzi la activitatea ”Armata – O școală altfel” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

elevi in Bungar cu Armata (1)

În cadrul săptămânii ”Şcoala altfel”, zeci de elevi de la școlile dejene, dar și din împrejurimi, au avut ocazia să vadă și să cunoască armele militarilor din Dej.

Activitatea ”Armata – O școală altfel” s-a desfășurat în acestă dimineață în Padurea Bungăr din Dej, la aceasta participând numeroși elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Gâlgău şi Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Dej.

Evenimentul din Bungăr a debutat cu un concurs de orientare în teren pentru a stimula activitatea fizică a participanților, iar mai apoi a continuat cu prezentarea standurilor cu specific militar. Elevilor le-au fost prezentate puşca mitralieră, pistolul mitralieră, pistolul calibru 7,65 mm sau puşca semiautomată cu lunetă și au aflat care este raza lor de acțiune. Totodată, aceștia au putut să vadă cum se acordă primul ajutor în caz de nevoie.

Un alt atelier a constat în prezentarea articolelor militare: căşti Kevlar, veste tactice, veste antiglonţ, rucsac militar. De asemenea, școlarii au putut să afle astăzi prin ce mijloace măsoară militarii distanțele (binocu, busolă, telmetru, lunetă).

Cu siguranță cel mai spectaculos moment a fost cel în care militarii, legați la ochi, au montat și demontat armamentul individual. Elevii i-au aplaudat minute în șir și s-au declarat încântați de cele văzute.

La final, cei mai buni dintre participanți au fost premiați cu diplome și cupe.

”Armata – O şcoală altfel” a fost un eveniment organizat de Baza 4 Logistică ”Transilvania”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, în cadrul activităţilor desfăşurate de elevii din învăţământul dejean în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”.

Vezi o GALERIE FOTO pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER