Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Acțiune preventivă a polițiștilor organizată la școala din Bobâlna – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

concurs elevi Bobalna politisti (6)

Şcoala Gimnazială din localitatea Bobâlna a găzduit astăzi o activitate preventivă organizată de poliţia, primăria şi şcoala din comună. 

Activitatea de la Bobâlna a debutat cu un concurs pe teme rutiere între 4 echipe (Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Vad, Școala Gimnazială Bobâlna și Școala Gimnazială Chiuiești), elevii demonstrând oaspeților prezenți că ştiu ceea ce înseamnă pieton, semafor, contravenţie sau sistemul de urgență 112.

La următoarea probă, elevii au trebuit să exprime prin intermediul unui desen comportamentul pozitiv în trafic, dar și cel negativ. ”Așa da” și ”Așa nu”, au fost cele două teme propuse de organizatori. Școlarii au arătat cum se traversează corect strada – pe trecerea pentru pietoni, ce se întâmplă dacă consumi alcool sau cât de important este ca oamenii să respecte culoarea semaforului și indicațiile polițistului.

A urmat apoi cea mai așteptată probă: conducerea bicicletei printre jaloane. Micuții s-au întrecut atât pentru a obține cel mai bun timp, cât și pentru a le dovedi celorlalți colegi că au îndemânare, că nu ating jaloanele și că semnalizează atunci când schimbă direcția în mers.

La final, marii câștigători au fost elevii din Bobâlna. Chiar și așa, atât învingătorii, cât şi învinşii au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe, însă mai important decât atât sunt cunoştinţele de care au dat dovadă. Organizatorii și-au atins scopul, iar elevii au fost ”educați” să aibă un comportament preventiv în trafic, atât în calitate de pietoni, cât şi de biciclişti.

După terminarea concursului, participanţii la concurs, dar şi ceilalţi elevi ai instituției de învățământ din Bobâlna au avut ocazia să cunoască autoturismul poliţiei.

La eveniment au participat și comisar șef Mariana Ilieș, comandantul Poliției Municipiului Dej, comisar șef Radu Rus, adjunctul Poliției Municipiului Dej, precum și comisar șef Florin Moldovan, șeful Biroului Rutier Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER