Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii Școlii Gimnaziale Bobâlna, activitate dedicată prevenirii delicvenței juvenile la Penitenciarul Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

Întrucât fenomenul de devianţă şi delincvenţă juvenilă a căpătat amploare în ultimii ani, cu toate eforturile depuse de instituţiile implicate, de specialişti si de comunitate, în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, elevii Şcolii Gimnaziale Bobâlna, coordonaţi de prof. Molnar Gabriela şi director Şamşudean Flavia Alina, au organizat o activitate dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, ieri, 23 mai 2017, în incinta Penitenciarului Gherla – Departamentul Educativ.

Potrivit proiectelor organizate în această perioadă „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, sa fii mai bun!” sunt evidenţiate semnale referitoare la comportamentul elevilor caracterizat de rebeliune, violenţă, sfidare a autorităţii, nerespectarea regulilor şcolare şi absenteismul şcolar. Aceste elemente sunt reflectate în anturajele nepotrivite şi în lipsa capacităţii de conştientizare a consecinţelor comportamentale deviante, respectiv de delincvenţă juvenilă ce pot atrage fapte penale.

Scopul acestei activităţi a fost de a informa elevii asupra aspectelor legislative ce ţin de infracţionalitate şi conştientizarea consecinţelor pe care le implică aceasta, în sensul descurajării încălcării legii, iar pe de altă parte, înlăturarea prejudecăţilor elevilor faţă de persoanele care au executat pedepse ca privarea de libertate şi înţelegerea penitenciarului ca instituţie cu rol de partener în slujba comunităţii.

După aproximativ două ore interesante și antrenante petrecute de partea opusă a Penitenciarului Gherla, adică în spaţiul de detenţie, deşi în calitate de vizitatori, care au desfăşurat o activitate educativă……totuşi ne-am simţit ,,uşuraţi’’ când am ieşit!!! Nu cred că există persoană care să pună piciorul într-o închisoare și să nu țină mereu minte asta. Cu toții am văzut la televizor sau în vreun film (american) cum e într-un penitenciar și cum arată cei care au ajuns acolo. Dar de cele mai multe ori realitatea e nebănuit de diferită față de așteptările noastre. Mulțumim conducerii Penitenciarului Gherla pentru suportul oferit!”, a declarat prof. Molnar Gabriela.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER