Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Rotary Club Dej a demarat o nouă etapă a proiectului „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”

Publicat acum

pe

Rotary Club Dej a demarat începând de marți, 23 mai, a doua etapă de proiect din programul „Dinți frumoși, copii sănătoși”, constând în distribuirea de periuțe și pastă de dinți, împreună cu un flayer despre periajul corect al danturii, copiilor din clasele I și II din școlile dejene și din comunele arondate.

Obiectivele proiectului vizează reducerea la jumătate a numărului de carii la copii, conștientizarea importanței igienei orale în rândul celor mici, a învățătorilor și părinților acestora, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare cât mai sănătoase.

Un rol important în prevenirea cariilor dentare constă în formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătății dinților, cunoașterea tehnicilor corecte de periaj dentar și utilizarea normelor de igienă orală pentru corectarea deprinderilor greşite.

Proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși”, implementat la Dej de Adrian Corniciu, se desfășoară cu concursul voluntarilor Interact Dej, Rotary Club Dej și președintele clubului, Geanina Gavriș, și cu sprijinul benevol al medicilor stomatologi Violeta Mureșan, Monica Mărcuț și Lorand Kerekes.

Participarea copiilor este benevolă și se face cu acordul părinților, materialele promoționale, respectiv pastă de dinți cu fluor, periuțe de dinți și pliante informative, fiind asigurate de compania Colgate România.

În Dej și comunele din zona municipiului, Rotary Club Dej va distribui aceste produse unui număr de 990 de copii de la: Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială Nr. 1 (și Ocna Dej), Școala Gimnazială Specială, Colegiul „Andrei Mureșanu”, Liceul „Al. Papiu Ilarian” și școlile din Bobâlna, Cășeiu (plus Rugășești), Chiuiești (inclusiv Strâmbu, Măgoaja și Huta), Câțcău, Cuzdrioara, Mica (Nireș și Sânmărghita), Unguraș (plus Batin) și Vad.

Programul „Dinți frumoși, copii sănătoși” este derulat în mai multe oraşe din România, prin Cluburile Rotary District 2241, cu acordul Ministerelor Sănătății și Educației, în colaborare cu Inspectoratele Şcolare, Direcțiile de Județene de Sănătate Publică și partenerii externi: Cluburile Rotary din Suedia şi compania Colgate România.

Toți factorii împlicați în programul de profilaxie dentară depun toate eforturile pentru implementarea acestuia la nivelul întregii țări.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER