Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

EROU | Copil salvat prin telefon de către un dispecer 112 de la Cluj

Publicat acum

pe

Un angajat în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj a salvat viața unui bebeluș care s-a înecat, explicându-le la telefon rudelor acestuia ce să facă.

Printr-un apel la numărul 112, marți dimineaţă s-a anunțat faptul că un bebeluș de 3 luni este inconștient. Plutonier adjutant Florin Oneț, care lucrează în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj, a preluat cazul, încercând, în primă instanță, să o liniștească pe mătușa copilului, dar și să obțină informațiile necesare gestionării situației critice, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a IGSU.

Femeia i-a explicat că bebeluşul tocmai băuse lapte şi că i-a dat câteva picături pentru colici: „Probabil că s-a înecat!”.

Starea copilului s-a agravat, aşa că Florin i-a spus femeii să îl pună pe bebeluş pe braţul tatălui şi a cerut să vorbească cu el. În paralel, echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean era deja pe drum spre Tritenii de Jos.

Angajatul ISU Cluj i-a cerut bărbatului să ţină bebeluşul pe braţ şi cu podul celeilalte palme să îl lovească în spate, uşor, de jos în sus. În cele din urmă, manevrele explicate au avut succes, iar copilul a început să respire şi să-şi revină până la sosirea ambulanţei.

Plutonierul adjutant nu este la prima intervenţie de acest fel. De-a lungul carierei sale, a explicat şi altor părinţi cum să efectueze manevrele de resuscitare în cazul bebeluşilor.

„Şi atunci, bucuria a fost de nedescris, deşi recunoaşte că şi-ar dori ca astfel de cazuri să nu existe. Tocmai de aceea, insistă pe importanţa cursurilor de prim-ajutor!”, scriu cei de la ISU.

„Cazurile cele mai dificile pentru noi sunt cele în care copiii au nevoie de ajutor. Deși e vital să ne păstrăm calmul și să acționăm conform protocoalelor, involuntar, un gând tot merge spre acasă. Mai ales dacă avem, la rândul nostru, familie.

Florin este tatăl unui băiețel de cinci luni, (…) iar intervenția primită în această dimineață îi va rămâne întotdeauna în suflet”, au mai transmis pompierii clujeni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER