Conectează-te cu noi

Politic

Eugen Tomac a explicat, la Cluj, de ce PMP stă pe un butoi de pulbere. Vasile Lungu, reconfirmat la șefia filialei județene

Publicat acum

pe

Eugen Tomac a declarat ieri, într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca, că el este președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), fiind ales la Congresul din februarie 2022. Acesta a respins acuzațiile fostului președinte Cristian Diaconescu, care susține că ”nu s-a respectat statutul intern”.

Eugen Tomac – aflat la Cluj-Napoca alături de președintele PMP Cluj Vasile-Cristian Lungu, secretarul general PMP Ionuț Simionca și secretarul general adjunct PMP Răzvan Sebe – a explicat, în cadrul conferinței de presă, că membrii de partid au cerut organizarea alegerilor din februarie 2022 pentru că Diaconescu ar fi comis mai multe gafe, ”partidul intrând atunci într-un proces de disoluție”.

”Problema este că după ce l-am ales pe Diaconescu președinte, în loc să ne consolidăm ca partid politic și să încercăm să îi dăm o nouă identitate și o nouă direcție, am intrat într-un proces de disoluție, în partid nemaiexistând comunicare și cel mai grav lucru este că s-a încercat aplicarea unor practici care nu sunt familiare PMP-ului. Prin atacuri la adresa colegilor, tot felul de campanii mediatice împotriva altor colegi și inclusiv eu am fost vizat de asemenea campanii. Cel mai dureros a fost că aceste campanii au fost susținute din bugetul partidului. Într-o asemenea situație am cerut o dezbatere în interiorul PMP, pe care domnul Diaconescu a refuzat-o timp de 3 luni. În momentul în care am văzut că nu mai avem alte instrumente prin care să putem calma lucrurile, evident că am procedat așa cum se întâmplă într-un partid democratic: am convocat un congres”, a declarat Eugen Tomac.

”În partidele politice și în general în democrații trebuie să accepte oricine că majoritățile trasează direcția pe care se merge. Aici lucrurile sunt atât de simple: 85% din cei care anul trecut l-au votat pe domnul Diaconescu au spus acum că nu mai merge această formulă. Noi i-am propus să rămânem în echipă, dar nu s-a putut”, a mai afirmat Eugen Tomac.

Fostul senator Vasile Lungu, președintele PMP Cluj, a zis că schimbarea conducerii PMP s-a făcut legal. ”Anul trecut a avut loc un congres, în martie, unde domnul Diaconescu a fost ales. Din martie până în octombrie 2021, când Tribunalul București a updatat Registrul partidelor politice, domnul Tomac, deși era președinte, nu a semnat nici măcar un act. A semnat după alegeri domnul Diaconescu, așa cum acum semnează domnul Ciucă, nu domnul Cîțu (la PNL s-a votat o nouă conducere, dar juridic noul președinte va fi oficial în funcție numai după updatarea Registrului Partidelor Politice)”, a explicat Vasile Lungu.

Conducerea PMP a precizat că toți cei din care vor folosi actele de numire în funcție eliberate de Cristian Diaconescu înainte de februarie 2022 se vor alege cu plângeri penale pentru fals. ”Cine comite falsuri și crede că e de joacă să îți asumi în mod fals o identitate juridică / politică și să acționezi în numele ei nu știe ce înseamnă să răspundă sau să aibă plângere penală. S-au comis unele infracțiuni, care sunt în atenția organelor statului”, a încheiat președintele PMP.

După conferința de presă a avut loc o ședință a Colegiului Județean PMP Cluj, la care au participat membri PMP din județ.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER