Conectează-te cu noi

Politic

Nicolae Ciucă, noul președinte PNL

Publicat acum

pe

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal (PNL) s-a întrunit azi, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea unui nou preşedinte, după demisia lui Florin Cîțu de la conducerea partidului. Premierul Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru această funcţie, este noul președinte al partidului.

Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Niclae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor. De asemenea, au fost 159 de voturi neexprimate (abțineri). 

”Dragi liberali, am scris pe prima pagină a moţiunii că am făcut acest demers conştient că forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului este dată de primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene, este dată de senatori şi deputaţi, dar mai ales este dată de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Este adevărat – nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie”, a spus Ciucă, în discursul susţinut la Congresul extraordinar al PNL.

”Trăim într-o situație geopolitică deosebit de gravă. Cel mai important obiectiv e să guvernăm țara. Cetățenii români așteaptă de la noi soluții, așteaptă de la noi măsuri, așteaptă de la noi să fie protejați. Cetățenii români s-au săturat de gâlceavă și discordii”, a mai zis el.

Întrebat care sunt atuurile sale, Nicolae Ciucă a spus că vede lipsa de experiență în politică drept un avantaj. ”Nu sunt un om politic cu experiență și ăsta cred că este atuul meu. Cred că în politică este nevoie și de oameni noi. Tot ce am reușit până acum cu funcționarea guvernării, cu funcționarea coaliției, sper să reușesc și în partid”, a afirmat premierul României.

Acesta i-a mulţumit preşedintelui Senatului, Florin Cîţu (fostul președinte al PNL), pentru tot ceea ”ce a făcut bine” pentru PNL.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER