Conectează-te cu noi

....

Politic

Florin Cîțu nu mai este președintele PNL

Publicat acum

pe

....

Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că și-a depus demisia din funcția de președinte PNL.

”Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîţu.

....

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu. ”Nu există alte şedinţe statutare. Rolul acestei şedinţei era foarte simplu, de a avea discuţie faţă în faţă cu colegi cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidul Naţional Liberal. Era o şansă pentru a le mulţumi că am lucrat împreună şi cred că au fost şi momente bune, au fost şi momente grele. Vroiam să discutăm puţin despre acţiunile mele care au fost criticate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, este adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD, nu este un secret. Întotdeauna am crezut că măsurile propuse şi care multe dintre ele au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang”, a declarat Florin Cîţu.”

”Din păcate, am avut dreptate. Inflaţia creşte, dobânzile cresc, veţi vedea marţi, decizia de politică monetară care va creşte dobânzile din nou,cu toate aceste măsuri care nu au fost luate,  au fost înţelese ca o critică, dar era ca un sfat,vor avea efect de bumerang, din păcate şi e păcat, pentru că sunt măsuri care îi ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi creşterea salariilor,  dat trebuie făcute toate cu cap. Aici aş fi vrut să am această discuţie”, a adăugat el.

Referitor la acuzaţiile privind Programul Naţional de Investiţii, el a precizat că acesta nu e implementat de preşedintele PNL. ”Aş fi vrut să am o discuţie despre celălalt argument, despre PNI, pentru că aici iarăşi mi se pare că lucrurile au fost distorsionat prezentate colegilor mei. PNI-ul nu este implementat de preşedintele PNL. Am luptat să avem acest PNI, iar tot eu am propus în şedinţa de coaliţie ca PNI să fie suplimentat cu 10 miliarde de lei. Să spui că eu nu vreau să implementez PNI este o minciună. Nu am avut şansa să vorbesc cu colegii mei, din păcate, nu au vrut să participe la singura şedinţă convocată statutar, toate celelalte sunt nestatutare şi e păcat PNL, un partid la guvernare, arată astăzi că nu respectă statutul şi merge mai departe cu acest eveniment. Până la urmă este decizia colegilor mei. Şi un ultim lucru. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război şi situaţie economică se deteriorează, dar BERD a arătat că dinamica economică a fost scăzută de la 4 estimare la 2,8 şi cred că va fi înrăutăţiţă”, a subliniat Cîţu.

Întrebat despre demisia de la şefia Senatului, el a precizat: ”Nu, acolo sunt alte discuţii. Vom vedea ce se întâmplă şi acolo”.El a fost întrebat dacă putea rămâne la şefia PNL în cazul în care nu ar fi fost coaliţia cu PSD.”Eu cred că da. Cu toţi colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu am rămas fidel politicilor liberale. Niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principiile şi valorile liberale”, a replicat Cîţu.

El a spus că nu poate face o comparaţie între situaţia sa de acum şi cea a lui Ludovic Orban. Florin Cîţu a declarat că nu le reproşează nimic colegilor. ”Eu vreau să mă asigur că ne vom păstra principiile şi valoriile liberale. Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei. Curajul le-a lipsit”, a conchis Florin Cîţu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER