Conectează-te cu noi

Politic

Dejeanul Vasile Sălătioan își va pierde mandatul de consilier județean. ”Voi uza de toate căile”

Publicat acum

pe

Dejeanul Vasile Sălătioan va rămâne fără mandatul de consilier județean, după ce a pierdut definitiv procesul privind starea sa incompatibilitate dispusă de ANI.

În urmă cu trei ani, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că Vasile Sălătioan se află în stare de incompatibilitate. ”În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de șef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj”, a arătat ANI, care a început cercetarea în 2016, în urmă cu șapte ani.

Sălătioan nu a fost de acord cu ANI și a contestat raportul. Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză social-democratului, dar ANI a contestat sentința instanței clujeane.

Luna trecută, Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis că raportul de evaluare prin care Sălătioan a fost găsit incompatibil este legal. ”Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 177 din 12 septembrie 2019 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal”, a arătat Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Mă surprinde decizia ÎCCJ de a desființa decizia Curții de Apel Cluj, dar voi merge mai departe. Trebuie să îmi caut dreptatea și voi uza de toate căile pe care le mai am pentru a demonstra că sentința corectă a fost cea dată de Curtea de Apel Cluj, pe cauza de fond”, a declarat pentru Dej24.ro dejeanul Vasile Sălătioan. Vă reamintim, social-democratul se află la al treilea mandat de consilier județean.

Urmează ca prefectul județului Cluj, Irina Munteanu să emită ordinul privind încetarea mandatului de consilier județean a lui Vasile Sălătioan.

”S-a primit adresa de la ANI. S-a demarat procedura către CJ Cluj și se va respecta termenul de 30 de zile pentru emiterea ordinului”, ne-a a precizat Irina Munteanu.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pingback: Dejeanul Vasile Sălătioan, ÎNLOCUIT în CJ Cluj. Cine a depus azi jurământul - Dej24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER