Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Eveniment sportiv pe lacul Tarnița! În weekend se desfășoară a IV-a ediție a „Triatlon Cluj”

Publicat acum

pe

Traversarea Tarniței, eveniment ajuns tradiție, se află deja la cea de a 11-a ediție și va avea loc, în data de 23 iulie pe lacul Tarnița din județul Cluj.

Sâmbătă, 22 iulie, va avea loc pe același lac, ediția a 4-a a evenimentului Triatlon Cluj. Înscrierile continuă pe site-ul organizatorului (www.club-orca.ro), iar Clubul Orca, se așteaptă la un număr de peste 100 de participanți pentru evenimentul de înot și ca. 200 de participanți pentru cel de triatlon. Traversarea Tarniței ramâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasiona?i de munte și de mișcarea în aer liber.

Traversarea Tarniței

Competiția va consta în proba de parcurgere înot a distanței 6500m reprezentând lungimea lacului Tarnița. Startul probei de 6500m se va da duminică, 23 iulie, de la debarcader la ora 10, iar startul probei scurte de 1500m sâmbătă, 22 iulie, la coada lacului, probă parte a evenimentului Triatlon Cluj organizat de Clubul Orca pentru al patrulea an consecutiv. Timpul limită de parcurgere a distanțelor este de o oră respectiv 3 ore pentru proba lungă.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarnița, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Siguranța înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace și un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

Participanții vor fi împărțiți pe 7 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani și mai mult, iar premierea se va face separat.

În prezent sunt înscrise 92 persoane la proba de traversarea a lacului pe lungime. În acest an avem onoarea de a-l avea din nou la start pe Ioan ștefan Gherghel, detinator a multiple recorduri naționale și internaționale, vicecampion mondial și european în probele de 200m fluture și reprezentantul Romaniei la trei ediții a Jocurilor Olimpice. Cel mai vârstnic participant are 70 ani și cel mai tânăr doar 17.

Publicul este invitat să asiste și să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/coada lacului) precum și de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.

Traversarea Tarniței este prima competiție de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoși, toți reușind să termine cursa.

Triatlon Cluj

Triatlon Cluj este cea de-a patra etapă în circuitul Cross Triathlon Series al Federației Române de Triatlon.

Evenimentul oferă posibilitatea participării atât ca și concurent individual, cât și în ștafete de 2 sau 3 membri, având componen?ă feminin, masculin sau mixt. Traseul este același pentru ambele variante de participare. în cadrul acestui eveniment există și proba de înot 1500m fiind o completare a evenimentului de înot de duminică.

Înot

Concurenții vor urca pe un ponton mobil la coada lacului (Tranziție) și vor fi transportați la distanța de 1500 de metri. Startul se va da din apă. Traseul presupune parcurgerea înot a distanței de 1500 metri până la zona de tranziție.

Ciclism (30 km, cu 690 metri diferență de nivel)

Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului și apoi al pârâului Râșca până la kilometrul 14, de unde urmează o urcare constantă de dificultate medie, până la Lăpuștești (punct de alimentare), aici atingând maximul în altitudine. De aici urmează coborârea înspre coada lacului, 6 km de coborâre în serpentine, până la intersecția cu drumul asfaltat 107P. Coborârea continuă cu 4 km de asfalt, și apoi încă vreo 700 de drum pietruit până la tranziție.

Alergare

Traseul de alergare este comun cu cel de bicicletă până la kilometrul 4.5, unde va fi amplasat un punct de alimentare și control. Acest segment de 4.5 km va fi parcurs în dublu sens, însumând astfel 9 km, cu 80m diferență de nivel, de drum forestier umbrit în proporție de aproximativ 95%.

Startul și sosirea vor avea loc la Pensiunea Traian, de la coada lacului Tarnița, județul Cluj, la 35 km de Cluj-Napoca și 23 km de la ieșirea de pe autostrada Turda-Gilău.

La start vor fi prezenți atât sportivi amatori cât și elite din România și din străinătate.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER