Conectează-te cu noi

Administraţie

EXCLUSIV. Consilier local din Dej, aflat în stare de INCOMPATIBILITATE?! ”Vom urma procedura legală și…” – VIDEO

Publicat acum

pe

Traian Muresan consilier local Dej

O informație bombă a ajuns la urechile consilierilor locali din Dej, astăzi, în debutul ședinței ordinare pe luna ianuarie.

Mai exact, în primele minute ale ședinței ordinare a Consiliului Local Dej, Dan Bonta a adus în atenție o informație extrem de delicată: posibila stare de incompatibilitate a consilierului local Traian Mureșan. ”Cea de-a doua problemă pe care vreau să o cer, spre clarificare, domnului primar… Vreau să vă întreb (n.r – domnule primar), pentru că din studierea ROGOP-ului și a declarațiilor de interese, există potențiala incompatibilitate a unui consilier… dacă aveți cunoștință de așa ceva?”, l-a întrebat Bonta pe primar.

Edilul i-a răspuns că ”nu, dar dacă sesizați acest lucru, dorim o sesizare scrisă și vom face demersurile necesare, în calitate de primar și alături de secretara Consiliului Local și de oficiul nostru juridic, să facem demersurile, în urma adresei dumneavoastră”, a mărturisit, uimit, Morar Costan.

”Consider că sesizarea trebuie să fie publică, noi o vom face și în scris. Am găsit facturi care confirmă relațiile comerciale cu firma Agromec, în luna decembrie. Aveți cunoștință de așa ceva?”, l-a întrebat Bonta, din nou, pe primar. ”Vă rugăm să faceți o sesizare scrisă, iar noi vom da un răspuns pertinent, după o analiză a juridicului și a secretarului CL Dej”, i-a replicat, scurt pe doi, reprezentantul executivului.

În încheiere, Dan Bonta a mai precizat că ”este o simplă constatare, nu este o acuzație, dar trebuie să lămurim lucrurile”.

Imediat după încheierea ședinței, reporterii Dej24.ro au stat din nou de vorbă cu liberalul Bonta pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect extrem de delicat.

”Este vorba despre o posibilă incompatibilitate a unui membru al Consiliului Local, constatând noi – prin consultarea ROGOP și a declarațiilor de interese – că avea relații comerciale cu Primăria Dej. În urma aprobării hotărârii de Consiliu, începând cu 1 ianuarie, a intrat în vigoare aplicarea ROGOP-ului (Registrul operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată). Prin aceasta, Primăria are obligația ca zilnic, practic, să actualizeze acest ROGOP și să pună pe site toate facturile pe care le plătește. Consilierul se regăsește pe cinci facturi, facturi care sunt și înainte de intrare în Consiliu Local – știți că a intrat mai târziu în CL -, și după, două facturi sunt din decembrie, domnul Mureșan fiind acționar la Agromec. Mai departe vom urma procedura legală și vom sesiza secretarul Primăriei Dej. Situația este jenantă, după părerea mea”, a declarat, în exclusivitate pentru Dej24.ro, consilierul local Dan Bonta.

De ce subliniază Bonta că ”două facturi sunt din decembrie 2015”? Pentru că Traian Mureșan a devenit oficial consilier local în data de 17 iulie 2015, astfel că în decembrie anul trecut se afla în plin mandat, alături de colegii săi din Consiliul Local.

Cele spuse de Bonta le-am verificat pe site-ul Primăriei Dej, acolo unde figurează de cinci ori numele firmei Agromec Dej (foto atașat). De asemenea, pentru a vedea dacă consilierul local Traian Mureșan are vreo legătură cu această societate comercială, am consultat declarațiile sale de avere și de interese din anul 2015. Surprinzător (sau nu!), în ambele documente figurează numele firmei, în declarația de interese menționându-se chiar calitatea lui Mureșan de ”acționar”. (foto atașat).

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER