Conectează-te cu noi

Administraţie

VOTAT! Municipiul Dej va avea o AUTOSPECIALĂ de intervenție rapidă pentru INCENDII – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Consiliul Local Dej sedinta masina autospeciala pompieri interventie rapida

Consilierii locali din Dej s-au întrunit astăzi, 29 ianuarie, cu începere de la ora 12:00, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an.

Pe ordinea de zi, consilierii din Dej au avut pe masă, la punctul 10, proiectul de hotărâre privind aprobarea conținutului acordului de cooperare dintre Consiliul Local Dej și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj. Acesta a cuprins și aprobarea finanţării multianuale a obiectivului de investiţii – „Achiziţie maşină de intervenţie”, constând într-o autospecială de intervenție rapidă.

În acest sens, suma de 260.000 de lei va fi distribuită în cursul acestui an, urmând ca tot 260.000 de lei să fie alocați de municipalitate și din bugetul anului 2017.

”Am distribuit suma de 260.000 de lei în acest an și 260.000 în anul viitor. Aceasta este oferta pe care a avut-o și Clujul, o ofertă similară pentru intervenții rapide, pentru că la nivelul Dejului evenimentele sunt de așa natură încât mașinile grele au acces foarte dificil în anumite zone ale orașului. Venim în întâmpinarea Detașamentului de Pompieri Dej cu această dotare și cu siguranță aceștia vor interveni mult mai repede. Noi, în calitate de primar și în calitate de Consiliu Local, nu vom fi nevoiți să mai intervenim cu subvenții foarte mari pentru a plăti acele pagube persoanelor care vor fi afectate. Întodeauna accesul a fost foarte greu în anumite zone, știm cu toții ce s-a întâmplat în ultima perioadă la nivelul municipiului Dej, și am devenit sensibil la tot ceea ce înseamnă această cerință absolut corectă, absolut logică, să vină în sprijinul Detașamentului de Pompieri Dej. Eu cred că este mare nevoie de o mașină de intervenție rapidă, pentru că o facem pentru comunitatea noastră, pentru cetățenii noștri și nu știm niciodată când avem nevoie de așa ceva”, a declarat primarul Morar Costan, în expunerea proiectului.

Consilierul Simion Buburuz s-a declarat încântat de o astfel de idee, dar a adus în discuție și problema lipsei verificărilor și inventarierii hidranților existenți pe raza municipiului Dej, făcând aluzie și la ultimele evenimente nefericite petrecute în oraș.

Bob Axinte, deși încântat de achiziționarea unei astfel de mașini, a declarat că pompierii din Dej deservesc nu doar municipiul Dej, ci și alte localități din jur. Astfel, social democratul a propus ca și aceste localități să contribuie la achiziționarea autospecialei de intervenție rapidă.

În urma discuțiilor în plen, proiectul a fost votat de o majoritate covârșitoare.

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai jos.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER