Conectează-te cu noi

Politic

EXCLUSIV. Cum văd liderii politici din Dej căderea Guvernului Dăncilă

Publicat acum

pe

Moțiunea de cenzură a trecut și Guvernul Dăncilă a fost demis! Dej24.ro a ”luat pulsul” liderilor politici locali și a aflat cum percep ei căderea Guvernului.

Dej24.ro a contactat liderii principalelor organizații politice din Dej și a aflat părerea lor despre demiterea Guvernului Dăncilă. Redăm, mai jos, declarațiile ÎN EXCLUSIVITATE oferite de Morar Costan (președinte interimar PSD Dej), Aurelian Mureșan (președinte PNL Dej), Vasile Roman (președinte USR Dej) și Ioan Făt (președinte ALDE Dej).

PSD Dej | ”Opoziția a uzat de posibilitatea de a introduce moțiunea de cenzură. Sigur că, din păcate, aprobarea acestei moțiuni și plecarea Guvernului Dăncilă înseamnă implicit încetarea programului de guvernare al PSD care a încercat să ducă mai departe proiectele pe care și le-a propus în scopul dezvoltării țării.

Acum nu putem decât să așteptăm să vedem care va fi viitorul guvern și cum va aborda situația. Important pentru noi este să fie stabilitate, să fie gestionată situația cu responsabilitate pentru a nu provoca o criză care ar afecta întreaga țară și implicit pe noi ca și comunitate.

Pe plan local prioritatea noastră rămâne continuarea implementării proiectelor, la fel cum am făcut și până acum”, a declarat pentru Dej24.ro Morar Costan, președinte interimar PSD Dej.

PNL Dej | ”Este o zi istorică pentru România, ziua în care cel mai toxic guvern postdecembrist a căzut, prin moțiune de cenzură. Iată că eforturile comune ale președintelui Klaus Iohannis și ale PNL-ului, din ultimii ani, au reușit să dea rezultatele pe care românii le-au cerut înainte și după europarlamentare. Pentru ca România să intre pe traiectoria țărilor cu adevărat democratice, pro europene, trebuie ca victoria PNL de la europarlamentare să fie urmată de cea de la prezidențiale, apoi locale și parlamentare.

Votul în două tururi și înlăturarea beneficiilor suplimentare cum ar fi pensiile speciale sunt obiective firești, motiv pentru care PNL-ul invită alături de el toate partidele care cred în valori și principii democratice. Doamne-ajută, tuturor!”, ne-a spus Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

USR Dej | ”Dupa ce timp aproape trei ani PSD a dovedit că este incapabil să guverneze România benefic și eficient, azi, Guvernul Dăncila a căzut în urma unei moţiuni de cenzura votată de majoritatea parlamentarilor români. Acest fapt demonstreaza înca o dată că PSD a pierdut legitimitatea de a conduce România. În opinia noastră, căderea Guvernului Dancilă nu este decât primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate. O nouă majoritate trebuie să fie legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României. Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă.

Alianța USR PLUS are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oameni capabili care să le pună imediat în aplicare”, ne-a zis Vasile Roman, președinte USR Dej.

ALDE Dej | ”Astăzi, Guvernul Dăncilă devine istorie. Acțiunile disperate de a se agăța cu orice preț de putere, aruncând în stânga și-n dreapta cu fonduri sau cu tot felul de funții, l-au descalificat moral și în totalitate. Fără a continua jocul politicilor publice, viitorul guvern va trebui să gestioneze o politică care să lucreze în slujba cetățeanului prin susținerea proiectelor care se afla în derulare de către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică. Nu va fi ușor deloc, va fi nevoie de un nou proiect de guvernare asumat, prin colaborarea tuturor partidele politice, bineînțeles fără măsuri austere și care să ducă la dezvoltarea economiei româneşti.

Românii au nevoie de încredere, au nevoie să simtă că măsurile pe care le iau oamenii politici sunt făcute pentru ei și nu în defavoarea lor. Avem nevoie de speranță si mult optimism! Sa sperăm că totul va fi bine!”, ne-a transmis Ioan Făt, președinte ALDE Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER