Conectează-te cu noi

Politic

EXCLUSIV. Cum văd liderii politici din Dej căderea Guvernului Dăncilă

Publicat acum

pe

loading...

Moțiunea de cenzură a trecut și Guvernul Dăncilă a fost demis! Dej24.ro a ”luat pulsul” liderilor politici locali și a aflat cum percep ei căderea Guvernului.

Dej24.ro a contactat liderii principalelor organizații politice din Dej și a aflat părerea lor despre demiterea Guvernului Dăncilă. Redăm, mai jos, declarațiile ÎN EXCLUSIVITATE oferite de Morar Costan (președinte interimar PSD Dej), Aurelian Mureșan (președinte PNL Dej), Vasile Roman (președinte USR Dej) și Ioan Făt (președinte ALDE Dej).

PSD Dej | ”Opoziția a uzat de posibilitatea de a introduce moțiunea de cenzură. Sigur că, din păcate, aprobarea acestei moțiuni și plecarea Guvernului Dăncilă înseamnă implicit încetarea programului de guvernare al PSD care a încercat să ducă mai departe proiectele pe care și le-a propus în scopul dezvoltării țării.

Acum nu putem decât să așteptăm să vedem care va fi viitorul guvern și cum va aborda situația. Important pentru noi este să fie stabilitate, să fie gestionată situația cu responsabilitate pentru a nu provoca o criză care ar afecta întreaga țară și implicit pe noi ca și comunitate.

Pe plan local prioritatea noastră rămâne continuarea implementării proiectelor, la fel cum am făcut și până acum”, a declarat pentru Dej24.ro Morar Costan, președinte interimar PSD Dej.

PNL Dej | ”Este o zi istorică pentru România, ziua în care cel mai toxic guvern postdecembrist a căzut, prin moțiune de cenzură. Iată că eforturile comune ale președintelui Klaus Iohannis și ale PNL-ului, din ultimii ani, au reușit să dea rezultatele pe care românii le-au cerut înainte și după europarlamentare. Pentru ca România să intre pe traiectoria țărilor cu adevărat democratice, pro europene, trebuie ca victoria PNL de la europarlamentare să fie urmată de cea de la prezidențiale, apoi locale și parlamentare.

Votul în două tururi și înlăturarea beneficiilor suplimentare cum ar fi pensiile speciale sunt obiective firești, motiv pentru care PNL-ul invită alături de el toate partidele care cred în valori și principii democratice. Doamne-ajută, tuturor!”, ne-a spus Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

USR Dej | ”Dupa ce timp aproape trei ani PSD a dovedit că este incapabil să guverneze România benefic și eficient, azi, Guvernul Dăncila a căzut în urma unei moţiuni de cenzura votată de majoritatea parlamentarilor români. Acest fapt demonstreaza înca o dată că PSD a pierdut legitimitatea de a conduce România. În opinia noastră, căderea Guvernului Dancilă nu este decât primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate. O nouă majoritate trebuie să fie legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României. Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă.

Alianța USR PLUS are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oameni capabili care să le pună imediat în aplicare”, ne-a zis Vasile Roman, președinte USR Dej.

ALDE Dej | ”Astăzi, Guvernul Dăncilă devine istorie. Acțiunile disperate de a se agăța cu orice preț de putere, aruncând în stânga și-n dreapta cu fonduri sau cu tot felul de funții, l-au descalificat moral și în totalitate. Fără a continua jocul politicilor publice, viitorul guvern va trebui să gestioneze o politică care să lucreze în slujba cetățeanului prin susținerea proiectelor care se afla în derulare de către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică. Nu va fi ușor deloc, va fi nevoie de un nou proiect de guvernare asumat, prin colaborarea tuturor partidele politice, bineînțeles fără măsuri austere și care să ducă la dezvoltarea economiei româneşti.

Românii au nevoie de încredere, au nevoie să simtă că măsurile pe care le iau oamenii politici sunt făcute pentru ei și nu în defavoarea lor. Avem nevoie de speranță si mult optimism! Sa sperăm că totul va fi bine!”, ne-a transmis Ioan Făt, președinte ALDE Dej.

Politic

Un nou tip de pensie pentru categoriile profesionale care vor venituri mai mari la final de carieră

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că a votat pentru adoptarea proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale.

”Am votat săptămâna aceasta, în ședința de plen a Camerei Deputaților, alături de colegii din PSD, pentru adoptarea Proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale, act normativ inițiat în vara acestui an de către Guvernul PSD. Proiectul a fost adoptat cu amendamente și înființează un tip de pensie suplimentar față de cele care există în acest moment în România.

Conform noii legi, la un fond de pensii ocupaționale poate participa orice persoană care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor și care îndeplinește condițiile prevăzute în schema/prospectul fondului de pensii ocupaționale. De asemenea, sistemul este opțional, astfel încât nimeni nu poate să fie obligat să contribuie la un fond de pensii ocupaționale. Potrivit actului normativ, contribuțiile angajatorului și ale angajatului se datorează, se colectează și se virează de către angajator, iar contribuțiile persoanelor care obțin venituri din activități independente sunt virate direct de către acestea.

Adoptarea acestei legi ar putea fi o alternativă la pensiile speciale, întrucât, în baza unor contribuții în timpul activității, o serie de categorii profesionale vor putea, prin implicarea angajatorilor, să creeze o schemă de pensii facultative de care să beneficieze la finalul carierei”, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Continuă să citești

Politic

Ce avere are ministrul Agriculturii, gherleanul Adrian Oros

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, are un teren intravilan de 1.700 de metri pătraţi şi un teren agricol de 4.100 de metri pătraţi, cumpărate în 2002, respectiv 2007, dar şi o casă de 280 de metri pătraţi şi două apartamente de 71 şi, respectiv, 51,47 metri pătraţi, toate bunurile fiind deţinute în coproprietate cu soţia sa.

Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Guvernului, ministrul mai deţine şi două autoturisme, unul – marca BMW – fabricat în 2009 şi un altul – marca Skoda din anul 2018 – cumpărat în leasing.

Ministrul Agriculturii nu are economii în bănci, însă are un împrumut de 100.000 de euro contractat în 2008, cu dată scadentă în 2033.

Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Oros a primit o indemnizaţie ca deputat, în 2018, în valoare de 125.376 lei şi a încasat anul trecut un salariu de profesor universitar de 135.727 de lei. De asemenea, el a mai încasat o îndemnizaţie ca preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj de 13.332 lei şi una de vicepreşedinte de 12.000 de lei.

Soţia ministrului Agriculturii a încasat în 2018 un salariu de 13.300 de lei, iar din activităţi independente o sumă de 16.528 de lei.

Adrian Oros s-a născut în anul 1965 la Gherla. De profesie medic veterinar, a ajuns prorector la USAMV Cluj și în fruntea Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj. În 2012 a fost ales deputat în Parlamentul României, pe listele PNL.

Continuă să citești

Politic

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi și desființarea SIIJ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Guvernul Orban îşi va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea SIIJ şi pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit acestora, Guvernul aşteapă un aviz din partea CSM pentru desfiinţarea secţiei.

Guvernul condus de Ludovic Orban îşi va asuma răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi pentru alegerea primarilor în două tururi, posibil în ianuarie 2020.

Potrivit aceloraşi surse, Guvernul aşteaptă un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privinţa desfiinţării SIIJ.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor.

Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare