Conectează-te cu noi

Politic

Theodor Paleologu, pregătit de dezbatere: ”unde sunt ceilalți candidați? ”

Publicat acum

pe

loading...

Cu ocazia vizitei recente la Cluj-Napoca a candidatului PMP la prezidențiale Theodor Paleologu, s-a ridicat din nou problematica participării candidaților la o dezbatere publică.

Theodor Paleologu se arată încântat de o dezbatere împreună cu ceilalți candidați, nu neapărat doar o discuție 1:1, însă intențiile candidatului PMP ca fiecare pretendent la funcția de președinte al României să-și etaleze pregătirea sunt blocate de refuzul celorlalți de a participa la dezbateri publice. În timpul conferinței de presă organizată de PMP Cluj, Theodor Paleologu admite că ar fi spectaculoasă o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidat PSD și prim-ministru al României.

„Dezbaterea publică între candidați este o practică a spiritului democratic, în primul rând pentru că cetățenii au posibilitatea să observe fiecare candidat în parte dincolo de campaniile electorale. În timpul unei dezbateri nu ai cum să păcălești că ai stofă de președinte dacă nu ai”, declară senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj. 

​De altfel, luna trecută, purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamțu a propus în cadrul unei emisiuni, o dezbatere prezidențială între Theodor Paleologu, candidat PMP și Dan Barna, candidat USR. Vice-președintele USR, Cristian Seidler a acceptat propunerea cu încântare, susținând că dezbaterea este un exercițiu democratic și trebuie organizat cu fiecare ocazie, însă, președintele USR, Dan Barna nu pare să fie de acord, având în vedere că amână de câteva săptămâni să accepte această invitație. 

​”Refuzul candidaților la prezidențiale de a participa la dezbateri ridică deja semne de întrebare referitoare la calitatea viitorului președinte al României. În contextul României de azi, scăldată în instabilitate politică și reputație negativă pe plan internațional, dezbaterile publice între candidați ar liniști temerile cetățenilor legate de faptul că nu vom avea un președinte capabil după noiembrie 2019. Dezbaterile publice sunt un prilej de a cunoaște oferta fiecărui candidat la funcția de președinte al României”, transmite PMP Cluj.

Politic

Un nou tip de pensie pentru categoriile profesionale care vor venituri mai mari la final de carieră

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că a votat pentru adoptarea proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale.

”Am votat săptămâna aceasta, în ședința de plen a Camerei Deputaților, alături de colegii din PSD, pentru adoptarea Proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale, act normativ inițiat în vara acestui an de către Guvernul PSD. Proiectul a fost adoptat cu amendamente și înființează un tip de pensie suplimentar față de cele care există în acest moment în România.

Conform noii legi, la un fond de pensii ocupaționale poate participa orice persoană care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor și care îndeplinește condițiile prevăzute în schema/prospectul fondului de pensii ocupaționale. De asemenea, sistemul este opțional, astfel încât nimeni nu poate să fie obligat să contribuie la un fond de pensii ocupaționale. Potrivit actului normativ, contribuțiile angajatorului și ale angajatului se datorează, se colectează și se virează de către angajator, iar contribuțiile persoanelor care obțin venituri din activități independente sunt virate direct de către acestea.

Adoptarea acestei legi ar putea fi o alternativă la pensiile speciale, întrucât, în baza unor contribuții în timpul activității, o serie de categorii profesionale vor putea, prin implicarea angajatorilor, să creeze o schemă de pensii facultative de care să beneficieze la finalul carierei”, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Continuă să citești

Politic

Ce avere are ministrul Agriculturii, gherleanul Adrian Oros

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, are un teren intravilan de 1.700 de metri pătraţi şi un teren agricol de 4.100 de metri pătraţi, cumpărate în 2002, respectiv 2007, dar şi o casă de 280 de metri pătraţi şi două apartamente de 71 şi, respectiv, 51,47 metri pătraţi, toate bunurile fiind deţinute în coproprietate cu soţia sa.

Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Guvernului, ministrul mai deţine şi două autoturisme, unul – marca BMW – fabricat în 2009 şi un altul – marca Skoda din anul 2018 – cumpărat în leasing.

Ministrul Agriculturii nu are economii în bănci, însă are un împrumut de 100.000 de euro contractat în 2008, cu dată scadentă în 2033.

Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Oros a primit o indemnizaţie ca deputat, în 2018, în valoare de 125.376 lei şi a încasat anul trecut un salariu de profesor universitar de 135.727 de lei. De asemenea, el a mai încasat o îndemnizaţie ca preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj de 13.332 lei şi una de vicepreşedinte de 12.000 de lei.

Soţia ministrului Agriculturii a încasat în 2018 un salariu de 13.300 de lei, iar din activităţi independente o sumă de 16.528 de lei.

Adrian Oros s-a născut în anul 1965 la Gherla. De profesie medic veterinar, a ajuns prorector la USAMV Cluj și în fruntea Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj. În 2012 a fost ales deputat în Parlamentul României, pe listele PNL.

Continuă să citești

Politic

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi și desființarea SIIJ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Guvernul Orban îşi va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea SIIJ şi pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit acestora, Guvernul aşteapă un aviz din partea CSM pentru desfiinţarea secţiei.

Guvernul condus de Ludovic Orban îşi va asuma răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi pentru alegerea primarilor în două tururi, posibil în ianuarie 2020.

Potrivit aceloraşi surse, Guvernul aşteaptă un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privinţa desfiinţării SIIJ.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor.

Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare