Conectează-te cu noi

Sport

EXCLUSIV – Soarta clubului de fotbal Unirea Dej va fi decisă în următoarele zile

Publicat acum

pe

Soarta clubului de fotbal Unirea Dej urmează să fie decisă în scurt timp! Un om de afaceri din Dej a vrut să cumpere clubul, numai că Primăria a intrat pe fir și afacerea a intrat pentru moment în stand-by.

Zilele trecute, la urechile reporterilor Dej24.ro a ajuns informația că FC Unirea Dej este de vânzare și că omul de afaceri Vicențiu Știr ar fi interesat să achiziționeze clubul de la Mircea Itu. Se pare că, în urmă cu aproape două săptămâni, cele două părți s-au întâlnit, au discutat, s-au înțeles și chiar au bătut palma. Sursele noastre susțin că mai era doar un pas până la semnarea actelor când Primăria Municipiului Dej a intrat pe fir.

Inițial, primarul Morar Costan ar fi transmis că nu va mai aloca bani de la bugetul local către FC Unirea Dej, aproximativ 1,8 miliarde lei vechi, indiferent cine va fi patron. De ce? Pe modelul CSU Craiova, executivul dejean și-ar fi dorit să înființeze un club municipal, al Primăriei, care să o ia de la zero, din cea mai joasă ligă și să forțeze promovarea în fiecare sezon competițional.

Cum din bugetul total al Unirii ar fi urmat să dispară 1,8 miliarde lei vechi (sumă alocată până acum, anual, de municipalitate), afacerea Itu – Știr a intrat în stand-by până la lămurirea tuturor aspectelor legate de intenția Primăriei. De precizat și că baza sportivă aparține municipalității, iar Știr ar fi achiziționat efectiv doar echipa, nimic mai mult.

Ulterior, spun sursele Dej24.ro, după ce Morar Costan a avut întâlniri și discuții atât cu Vicențiu Știr, cât și cu Mircea Itu, primarul ar fi anunțat că ia în calcul și varianta ”transformării” Unirii din club privat în club sportiv de drept public (și în acest scenariu Primăria ar urma să controleze, exclusiv, soarta echipei). Pentru aceasta ar fi nevoie de un proiect de hotărâre care să fie analizat, discutat și votat într-o ședință a Consiliului Local Dej.

Următoarea întrunire a aleșilor locali va avea loc joi după-amiază, însă până în acest moment nu există un proiect de hotărâre referitor la Unirea. Chiar și așa, ordinea de zi a ședinței ordinare poate fi suplimentată, astfel că soarta clubului de fotbal ar putea fi decisă chiar joi!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER