Conectează-te cu noi

Politic

EXCLUSIV. Un proaspăt demisionar din PNL va deschide lista PMP la CL Dej! | ALEGERI LOCALE 2020

Publicat acum

pe

ALEGERI LOCALE 2020 | Un proaspăt demisionar din Partidul Național Liberal (PNL) va deschide lista Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Consiliul Local Dej.

Astăzi, la primele ore ale dimineții, cel mai vocal contestatar al primarului Morar Costan din ultimii opt ani, Marius Butuza și-a dat demisia din Partidul Național Liberal (PNL) și din Consiliul Local Dej! Acesta este dezamăgit de ”transferul” lui Morar Costan din PSD în PNL și de faptul că organizația locală a liberalilor ”a fost predată” primarului.

Marius Butuza a fost portavocea liberalilor, în ultimii ani, în Consiliul Local Dej, fiind cel mai aprig critic al primarului. Sursele Dej24.ro susțin că edilul ”nu va scapa” de Butuza nici în mandatul 2020-2024, căci acesta va deschide lista Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Consiliul Local Dej! Alegerea sa nu este neapărat o surpriză pentru scena politica locală, căci Butuza nu și-a ascuns niciodată simpatia față de fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualmente europarlamentar PMP și lider al acestui partid. De altfel, Butuza provine din fostul Partid Democrat Liberal (PDL), cel care a dat de două ori președintele României, în persoana lui Traian Băsescu.

”Era de așteptat ca Butuza să nu se încoloneze în spatele lui Morar Costan, în PNL, după ce ani de zile a fost principalul lui <<dușman>> în Consiliul Local Dej. Prin această mutare, cu Butuza numărul unu pe lista pentru CL, PMP își propune să obțină voturile tuturor liberalilor și oamenilor de dreapta din oraș nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat recent în PNL”, povestesc sursele noastre.

Mesajul transmis azi de Marius Butuza:

“Din nefericire, s-a întâmplat lucrul de care mă temeam cel mai mult și anume faptul că partidul pentru care am lucrat cu inima, sufletul și mintea de-a lungul întregii mele cariere politice (scurtă ce-i drept) ne-a trădat și ca urmare mă văd nevoit să iau neplăcuta decizie de a mă delimita de acțiunile acestuia, în singurul mod pe care-l consider demn și onorabil.

Nu cunosc rațiunile care au îndemnat conducerea P.N.L., pe care am considerat-o întotdeauna ca fiind formată din oameni integri și verticali, să ia o asemenea decizie, de a ”aduce pe dracul în casă cu lăutari”, dar constatăm cu toții că acesta este un fapt asumat, ireversibil și inutil de comentat aici.

Personal, nu pot fi de acord cu o asemenea decizie umilitoare și profund nedreaptă pentru echipa care a condus, la bine și la greu, la nivelul municipiului destinele organizației P.N.L.. Consider că acest lucru este inacceptabil și de aceea și mă văd pus în situația de a-mi da demisia din toate funcțiile din partid, din funcția de consilier local ales pe listele P.N.L., precum și din Partidul Național Liberal.

Nu este o decizie ușoară deoarece am avut și sper că încă mai am în această organizație mulți prieteni, oameni de calitate care au fost mereu alături de noi, oameni cu care am construit multe proiecte pentrui oraș, oameni cu care am dus campanii ani de-a rândul împotriva celor care azi ne-au fost impuși nu doar ca și colaboratori ci, cruntă ironie, ca “noii lideri a mișcării liberale din Dej”.

Regret nespus acest fapt și sper că (de acum) foștii mei colegi și colaboratori din P.N.L. mă vor ierta pentru acest gest, nu-l vor interpreta ca pe o lașitate, iar eu personal le mulțumesc pe această cale pentru toată prietenia, încrederea și curajul politic pe care mi le-au inspirat de-a lungul acestor ani.

Sunt sigur că viitorul va arăta cu claritate faptul că decizia luată a fost una logică și justă în contextul actual și le doresc foștilor mei camarazi mult succes, putere și (poate) răbdare pentru a trece prin acest jenant moment din istoria PNL Dej”.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER