Conectează-te cu noi

Politic

ALEGERI LOCALE 2020 | S-a hotărât! Morar Costan, decizie de ultimă oră privind alegerile. Edilul confirmă Dej24.ro!

Publicat acum

pe

....

ALEGERI LOCALE 2020 | Primarul municipiului Dej, Morar Costan a luat, în urmă cu puțin timp, o decizie în ceea ce privește candidatura sa la alegerile locale.

Actualul primar al municipiului Dej, Morar Costan a anunțat, pe 13 iulie, că nu va mai candida din partea Partidului Social Democrat (PSD) la următoarele alegeri locale. ”Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor”, a explicat edilul. Deși a lasat impresia că va candida ca și independent, sursele Dej24.ro au susținut încă din acea zi că, de fapt, s-a făcut ”transferul anului în politica dejeană” și Morar Costan a bătut palma cu PNL în încercarea a obține cel de-al patrulea mandat.

....

De atunci, timp de mai bine de două săptămâni, s-au speculat intens două variante: ”va candida independent?” sau ”va fi candidatul PNL <<cu acte în regulă>> la localele din septembrie?”.

Astăzi, în urmă cu puțin timp, primarul Morar Costan a hotărât cum va aborda alegerile locale din 27 septembrie: va candida din partea Partidului Național Liberal (PNL), așa cum Dej24.ro a anunțat încă de la jumătatea lunii trecute.

Redăm integral anunțul primarului:

”Acum două săptămâni anunţam că nu voi mai candida din partea Partidului Social Democrat la Primăria Municipiului Dej. A fost o decizie asumată, luată doar în momentul în care a fost evident pentru mine că munca şi efortul meu în acest partid nu sunt apreciate, fiind folosite de unii lideri doar pentru propria imagine, în scopuri politice personale.

Am trăit în PSD perioade frumoase, alături de oameni minunaţi dar am trăit şi umilinţa de a fi suspendat din partid, chiar dacă la acel moment eram singurul primar PSD al unui municipiu din judeţ. Un gest politic justificat doar de ambiţia unora de a înlătura un om incomod care nu a putut fi controlat. Un gest de neînţeles la acea vreme nici de către cei care m-au votat, de cetăţeni, de colegii de partid, nici chiar de către adversarii politici.

Am ales să mă dedic exclusiv administraţiei oraşului, gestionării marilor proiecte şi identificării de oportunităţi de atragere de fonduri, şi mai puţin politicii. Rezultatele mele ca primar au fost întotdeauna peste cele ale partidului iar eu am fost un om de echipă fiind alături de partid în toate campanile electorale. Am ajutat și am tras partidul, indiferent că unor le place sau nu, aceasta este realitatea.

Proiectul meu de viitor este Dejul pentru dejeni, necondiţionat de interese de grup, politice şi personale.

Am fost plăcut surprins să constat că deşi am făcut parte din partide politice diferite, liderii PNL CLuj au apreciat activitatea mea administrativă ca primar, modul în care m-am luptat pentru proiecte şi finanţări, felul în care munca mea a fost apreciată de cetăţenii municipiului Dej, de altfel, domniile lor făcând acest lucru şi public. Discuţiile avute cu liderii PNL CLuj, Alin Tişe şi Daniel Buda au fost deschise şi aplicate pe posibilitatea de susţinere a marilor proiecte viitoare ale Dejului, pe identificarea de noi oportunităţi de investiţii şi pe suţinerea acestora la nivel naţional şi guvernamental. Am apreciat în mod deosebit eficienţa şi sinceritatea discuţiilor avute cu liderii PNL Cluj, în legătură cu posibilitatea construirii unui proiect comun pentru Dej şi dejeni precum și asigurările primite din partea domniile lor pentru susţinerea administrativă şi politică a oricărui proiect solid care este util pentru Dej.

Fiind convins de sinceritatea abordării, de perspectiva unei colaborări politice şi administrative în interesul dejenilor, consider că putem da un exemplu în care interesul general este pe primul plan, neafectat de orgolii, de identificări doctrinare fixiste, rigide pentru că nu culorile politice generează automat prosperitatea unei comunităţi ci oamenii serioşi şi responsabili angajaţi în jurul interesului comun. Pentru aceste motive şi neavând niciun interes personal, eu sau familia mea, aşa cum se speculează, am decis să accept propunerea de a candida la Primăria Municipiului Dej din partea Partidului Naţional Liberal alături de o echipă responsabilă, pentru un proiect solid şi asumat”, a anunțat Morar Costan.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Alte articole pe același subiect:

Morar Costan: NU voi mai candida din partea PSD! ANUNȚUL edilului | Surse Dej24.ro: S-a făcut “transferul” anului!

USR PLUS Dej nu comentează ”zvonurile” care îl dau pe Morar Costan drept candidat PNL la locale

EXCLUSIV. Ședință BOMBĂ la PSD Dej | Morar Costan, ”executat” de la conducerea organizației + se propun candidați pentru locale

EXCLUSIV. Ultimele noutăți din PSD Dej | S-a format un ”birou de coordonare”

Prima reacție a PSD Dej, după anunțul făcut de Morar Costan

Morar Costan la PNL? Liderul liberalilor: ”Cred că orice președinte de partid și-ar dori o persoană…”

EXCLUSIV. Cele cinci persoane luate în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER