Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Exercițiu de alarmare în caz de dezastre la Dej! Sirenele au răsunat în tot orașul. Imagini din centrul de comandă – VIDEO

Publicat acum

pe

Au sunat sirenele de alarmare a populației în această dimineață în municipiul Dej, în cadrul unui exercițiu național de alarmare în caz de dezastre.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Dej a fost notificat în această dimineață, la ora 10:06, că există un pericol iminent de căderi de obiecte din atmosferă, iar populația să fie atenționată, în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul mijloacelor specifice. Reprezentanți ai autorităților locale, împreună cu angajați ai ISU Cluj, au coborât într-un buncăr situat în zona centrală a municipiului, în centrul de comandă, pentru a acționa alarma la dezastre.

În scurt timp, dejenii au putut auzi semnalul de alarmare compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, semnal specific dezastrelor. Ulterior, a fost acționat semnalul de încetare a alarmei, care s-a compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu o durată de 2 minute.

Cei care se aflau pe stradă la ora respectivă nu au schițat vreun gest, marea majoritate a dejenilor doar și-au întors privirea spre locul de unde se auzea sunetul care anunța dezastrul, văzându-și în continuare de treabă. Chiar și așa, aceștia au recunoscut că au simțit o oarecare senzație de frică la auzirea sunetului specific.

Vă reamintim, până mâine, 21 aprilie, se desfășoară Exercițiul Național de înstiințare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

În localitățile din județul Cluj simulările au loc astăzi, 20 aprilie, în intervalul orar 10:00-15:00, perioadă în care vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să își desfășoare în mod uzual activitățile, să urmărească informările ISU Cluj și a autorităților administrației locale, fără alte măsuri suplimentare. În cadrul exercițiului vor fi verificate doar sistemele de alarmare, iar mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma ‘EXERCIȚIU’”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER