Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Exercițiu de amploare, joi, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Publicat acum

pe

....

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj organizează joi, 2 noiembrie, cu începere de la ora 09:00, un exercițiu privind verificarea aplicabilității “Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport.

....

Planul de acțiune este întocmit în conformitate cu cerințele ICAO – Doc. 9137 (partea 1 și partea 7) și a HG – 741 din 09 iulie 2008 / Pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident de aviație civilă pe aeroport.

Exercițiul este unul de maximă importanță pentru desfășurarea activității aeroportuare, iar scopul acestuia este :

  • De a verifica aplicabilitatea « Planului de acțiune pentru situații de urgență pe aeroport »;
  • De antrenare a personalului participant la intervenție, în cazul producerii unui  accident de aviație civilă pe aeroport;
  • De a realiza coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile, serviciile și persoanele cu atribuții și responsabilități în rezolvarea situațiilor de urgență;
  • De familiarizare a personalului și serviciilor din perimetrul aeroportului și a celor din exterior, privind rolul lor în planul de acțiune, precum și corectarea  eventualelor deficiențe.

La exercițiu vor participa reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române, ai Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, ai autorităților locale, ai aeroporturilor și ai companiilor aeriene.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER