Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Candele, flori şi rugăciuni, în memoria victimelor de la Colectiv, în Cluj

Publicat acum

pe

loading...

În Cluj-Napoca, aproximativ 60 de tineri au ascultat aseară ultima piesă cântată în clubul Colectiv din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Participanţii la eveniment s-au adunat pe Bulevardul Eroilor în jurul orei 18 având pancarte cu mesaje precum „Corupţia chiar ucide”, „Nouă ne pasă” şi „Omagiu pentru Colectiv” şi au audiat ultima piesă cântată în Clubul Colectiv înainte de incendiu „The way we die”.

Ei au aprins candele şi au adus flori în memoria victimelor de la Colectiv, după care au ţinut un moment de reculegere, trei tineri purtând măşti de gaze pe faţă.

Reprezentanţii grupului civic informal Umbrela Anticorupţie Cluj, organizatorul manifestării, au declarat că tragedia de la Colectiv a îndoliat România în urmă cu doi ani.

Se împlinesc doi ani de la tragicul eveniment de la Colectiv, este important să ne aducem aminte de ce s-a întâmplat atunci, de cât de vulnerabili am fost atunci, cât de vulnerabili suntem acum în faţa unui sistem corupt. E important să ne aducem aminte şi să nu tăcem, să luăm atitudine”, a spus unul dintre organizatori.

Un tânăr prezent la comemorare a declarat că a dorit să îşi exprime dezaprobarea faţă de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă.

În continuare suntem în pericol în spaţiile publice, iar dotările spitalelor, ale secţiilor de arşi în primul rând, nu s-au îmbunătăţit aproape deloc. La doi ani de la Colectiv nu avem încă vinovaţi, iar dacă s-ar întruni condiţii similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovaţi ca să ştim cum au greşit, pentru ca alţii să nu greşească la fel. Avem nevoie de vinovaţi pentru ca alţi oameni să nu mai moară în aceleaşi condiţii. Şi pentru ca morţii noştri să nu fi murit în zadar”, a spus acesta.

În urma incendiului de la Clubul Colectiv, din 30 noiembrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, unul s-a sinucis, iar alţi 146 au fost răniţi.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER