Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Exercițiu de simulare a inundațiilor la Dej!

Publicat acum

pe

....

În perioada 27 – 29 iunie 2017 se va desfășura exercițiul de simulare a producerii de inundații în bazinele hidrografice Someșul Mare și Someș, aferente județelor Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj.

....

Scopul acțiunii este verificarea modului de funcționare a fluxului informațional meteorologic și hidrologic de avertizare-alarmare a populației, a modului de conlucrare a structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și a modului în care administrația publică locală cunoaște procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundații.

În acest sens, pentru îndeplinirea condițiilor de desfășurare a exercițiului se vor prognoza depășiri ale cotelor de pericol la stațiile hidrometrice Nepos din județul Bistrița-Năsăud, Dej din județul Cluj și Răstoci din județul Sălaj.

Exercițiul începe marți, 27 iunie 2017, în Dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa și va fi coordonat de către directorul tehnic, ing. Petrică Stroi. La nivelul fiecărui județ implicat exercițiul va fi condus de către directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, în calitate de șef al Grupului de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER